Krampus Expedition in Nigloland is geopend: Bekijk hier de onride

Het Franse pretpark Nigloland heeft haar nieuwe achtbaan Krampus Expedition geopend! Het gaat om een Water Coaster, die gebouwd werd door de Duitse fabrikant Mack Rides. Ook de eerste onride video van de achtbaan is ondertussen online gezet.

 

Krampus Expedition is een Water Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides waarbij de bootjes zowel over een achtbaantrack razen alsook varen over het water. Het hoogtepunt van de attractie is een groot beeld, het monster Krampus, waar de boot door raast tijdens de rit. In totaal is het parcours 600 meter lang en 28 meter hoog. Een rit duurt 4 minuten en per uur kunnen 850 mensen een ritje maken.

Krampus Expedition neemt je mee naar een bergachtig landschap op expeditie in de Alpen. De naam komt van een mythe waarin verteld wordt dat het wezen Krampus half geit, half demon is. De Krampus gaat op zoek naar stoute kinderen en sleurt een zak met twijgen met zich mee, waarmee hij de kinderen slaat wanneer ze zich misdragen.

Voor de bouw van de attractie was een budget van 15 miljoen euro voorzien. De originele opening van 3 april 2021 werd verschoven naar 12 juni 2021, dezelfde dag als de heropeningsdatum van het pretpark. Dit leverde meteen ook de eerste onride op die u hieronder kan bekijken.

 

 

Alle details over het project kan je hier bekijken.

 

Video: Coastertube