Freizeitpark Familienland Pillerseetal opent tweede achtbaan

Het Oostenrijkse pretpark Freizeitpark Familienland Pillerseetal heeft een tweede achtbaan geopend. Het gaat om een familieachtbaan die gebouwd werd door de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group. Het gaat om een rollercoaster met een custom lay-out speciaal gebouwd voor het park.

 

Freizeitpark Familienland is een zeer klein gezellig Oostenrijks pretparkje gelegen in Tirol. Het pretpark is bij de pretparkfans voornamelijk bekend van haar achtbaan Big Bang die geopend werd in 2013 en zowat een derde van het park in beslag neemt. Het gaat hier om een Elevated Seating Coaster (ESC) met een custom lay-out gebouwd door de Duitse fabrikant Zierer. De achtbaan bereikt een snelheid van 65 km/u en is 22 meter hoog. Het parcours is 530 meter lang en er zijn krachten tot 3,7 G te voelen tijdens de rit. Een echte topper dus voor een dergelijke kleinschalig parkje.

 

 

Na 8 jaar heeft het pretpark nu volledig onverwachts een tweede achtbaan geopend. Deze keer gaat het om een Twin Helix rollercoaster gebouwd door de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group. De rollercoaster kreeg de naam Wicky en heeft een custom lay-out, speciaal gemaakt voor het park. Hieronder zijn enkele foto’s te zien van de achtbaan toen die nog opgesteld stond bij de fabriek van SBF in Italië.

Opvallend is dat naast Freizeitpark Familienland ook het andere Oostenrijkse pretpark Fantasiana een nieuwe achtbaan opent dit jaar. Het gaat hierbij om Fridolin’s verrückter Zauberexpress, een Family Launch Coaster van de Duitse fabrikant ART Engineering met twee lanceringen en een hoogte van 12 meter.

 

Bron: Freizeitpark Familienland Pillerseetal & rcdb

Foto’s: Freizeitpark Familienland Pillerseetal & Ride Review (Dennis Brokop)