Parc Spirou Provence opent nieuwe waterattractie Splash Piranha

Met Splash Piranha kwam er alweer een attractie bij in het Franse pretpark Parc Spirou Provence. Dit jonge pretpark groeit jaarlijks met nieuwigheden, maar moest dit jaar behoorlijk wat geduld hebben om te kunnen openen door de coronamaatregelen. Op 12 juni kon men dan toch de poorten opengooien voor de bezoekers.

 

Parc Spirou Provence, een jong Frans pretpark dat opende in 2018, biedt ook dit jaar weer enkele nieuwigheden aan. Zo breidde het park de zone rond Lucky Luke uit met Lucky Town, een westerndorp waar je ook de Daltons kan gaan ontmoeten. De paardjesbaan Spip Jumper werd voorzien van heel wat groen en de attractie kreeg de naam Palombie Secrète. In het Palombiaanse bos van Marsupilami kwam dan weer een avontuurlijk wandelpad.

 

Nieuwe waterattractie

De grootste nieuwigheid van het park werd Splash Piranha. Deze attractie is van het type Water Jumble van de Zwitserse fabrikant RES. In de attractie nemen de bezoekers plaats in een waterlelie. De lelies zijn bevestigd op een ronddraaiende schijf, en met een waterkanon kunnen de bezoekers elkaar natspuiten.

 

Bron en foto’s: Parc Spirou, Ride Engineers Switzerland