Fantasiana maakt naam nieuwe familieachtbaan bekend

Het Oostenrijkse pretpark Fantasiana opent dit jaar een gloednieuwe achtbaan. De nieuwe achtbaan zal meerdere lanceringen bevatten en is van een familiaal type. Het was even wachten op de uiteindelijke naam, die maakte het park onlangs bekend.

 

Het kleinschalige Oostenrijkse pretpark Fantasiana legt momenteel de laatste hand aan het nieuwe themagebied Magisches Dorf. In dit gebied is de achtbaan Fridolin’s verrückter Zauberexpress de blikvanger.

Het Duitse bedrijf ART Engineering werkte hiervoor opnieuw samen met de achtbaanfabrikant Mack Rides om een achtbaan voor de hele familie te creëren. De achtbaan bevat vijf lanceringen waarbij een snelheid van  40 à 50 km/u bereikt zal worden. De lancering zal gebeuren door middel van banden. Het parcours is ongeveer 500 meter lang en 12 meter hoog.

Voor de uitwerking van het project werkt het park ook samen met Universal Rocks, die onder andere voor Europa-Park, Phantasialand, Toverland en Disneyland Paris werken en IMAscore voor de muzikale ondersteuning. Deze Duitse componisten maakten ook de muziek voor de  Log Flume Mami Wata die het park opende in 2015.

 

Alsook maakte IMAScore de muziek die gebruikt wordt bij Flyrosaurus, een Sky Fly die opende in 2018.

 

Bron: Fantasiana

Foto: YouTube Ride Review