Nieuwe Karls Erlebnis-Dorf komt naar Oberhausen

De bekende Duitse pretparkketen Karls Erlebnis-Dorf is aan een flinke uitbreiding bezig en zal binnenkort ook een vestiging openen in het Ruhrgebied. Een nieuwe locatie voor het aardbeienimperium wordt gebouwd in het recreatie- en winkelcentrum Centro, in Oberhausen. Het nieuwe pretpark zou zo’n zes hectare groot moeten worden.

 

Het nieuwe pretpark zal gebouwd worden op de plaats van het voormalige CentrO.Park, dat in 2011 werd gesloten. De investering van een miljoen euro in het Centro in Oberhausen is nog niet officieel aangekondigd, maar Centro-baas Marcus Remark wist te zeggen dat ze op de goede weg waren. Er moeten echter nog gedetailleerde bouwplannen gemaakt worden.

Het nieuwe park zal overigens geen toegangsprijs hebben. Welke attracties we precies mogen verwachten in de vestiging van Oberhausen is nog onbekend. Het is ook nog onduidelijk of hier, net zoals op andere locaties, een themahotel kan worden gebouwd.

Er zijn in totaal reeds vijf Karls Erlebnis-Dorfen terug te vinden. Er is zelfs nog een nieuwe vestiging al in de maak in Saksen. Het wordt gebouwd in Döbeln, bij Dresden. Deze parken zijn een mix van een pretpark en een boerenmarkt. Gasten kunnen een ritje maken op een achtbaan, winkelen in boerderijwinkels en kijken in fabriekjes hoe landbouwproducten (maar ook snoep zoals popcorn, chocolade of alledaagse voorwerpen zoals zeep) worden gemaakt.

De focus van Karls ligt echter op de aardbeienteelt. Als een van de grootste aardbeienleveranciers in Duitsland zijn tal van aardbeienproducten, waaronder aardbeienjam, aardbeienkoekjes en aardbeien-eierlikeur, verkrijgbaar in de winkels van Karls. Aardbeien blijven tenslotte de rode draad doorheen het handelsmerk en dat zien we ook steeds terugkeren in de thematisering van de attracties.

 

Bron: parkerlebnis.de