Italiaanse pretparken mogen na protesten dan toch vroeger openen

Een mokerslag was het voor de Italiaanse pretparken toen ze enkele weken geleden te horen kregen dat ze pas op 1 juli de poorten zouden mogen openen. Meteen brak er grote verontwaardiging uit en werden er protestacties georganiseerd. Dit blijkt zijn vruchten af te werpen want de pretparken zullen nu vroeger geopend mogen worden.

 

Vorig jaar brak de coronacrisis in Europa uit via Italië dat heel erg zwaar getroffen werd. Desondanks mochten de Italiaanse pretparken als een van de eerste in Europa heropenen. De verontwaardiging was dan ook groot toen de pretparken te horen kregen dat ze dit jaar pas op 1 juli zouden mogen openen. Dit was veel later dan de andere sectoren en veel later dan vorig jaar.

Er werden protesten georganiseerd, onder andere de verschillende mascottes van de pretparken kwamen samen in Rome om een vroegere openingsdatum te eisen. Die protesten hebben hun vruchten afgeworpen want de Italiaanse pretparken zullen nu twee weken eerder mogen openen op dinsdag 15 juni.

Een heleboel pretparken maken daarvan meteen gebruik om op 15 juni hun poorten open te gooien. Het gaat onder meer over Gardaland, Mirabilandia, Movieland Park, Leolandia en Fiabilandia. Op donderdag 17 juni openen Cavallino Matto en Zoomarine en op zaterdag 19 juni is het de beurt aan MagicLand.

Ook de waterparken heropenen op 15 juni. Zo zal Caneva World, het grote waterpark bij Movieland Park, dan de deuren openen. Legoland Water Park, dat normaal vorig jaar al had moeten openen en bij Gardaland gelegen is, opent eveneens op dinsdag 15 juni. Mirabeach, het waterpark van Mirabilandia, zal pas op 1 juli de deuren openen.

 

Het volledige overzicht van alle heropeningsdata vind je hier terug.

 

Bron: Italiaanse pretparken

Foto: Gardaland