Gardaland en Movieland openen als eerste Italiaanse pretparken de deuren

De Italiaanse pretparken Gardaland en Movieland hebben hun deuren mogen openen. Gardaland kon dit al op maandag 7 juni en het nabijgelegen Movieland deed dit op donderdag 10 juni. Dit komt door de gunstige coronacijfers in de regio Veneto. Andere Italiaanse pretparken, zoals Mirabilandia en Leolandia, moeten wachten tot dinsdag 15 juni.

 

Gardaland, het grootste pretpark van Italië, heeft haar deuren geopend op maandag 7 juni. Ook het Garda Sea Life Aquarium mocht opnieuw de deuren openen. Geïnteresseerden in het waterpark konden voor een toeslag van 5 euro een kijkje gaan nemen in het nieuwe Legoland Water Park. De waterattracties zoals glijbanen en dergelijke waren wel nog niet in gebruik. Het gebied met miniatuurgebouwen was wel al toegankelijk voor bezoekers.

Het nabijgelegen Movieland, dat zich ook bevindt in de regio Veneto, kon haar deuren al openen op donderdag 10 juni. Andere Italiaanse pretparken, zoals Mirabilandia en Leolandia, moeten nog wat meer geduld uitoefenen voor een eventuele heropening die zou kunnen doorgaan op dinsdag 15 juni.

 

Bron: Looopings

Foto’s: Gardaland/Movieland