Speelstad Oranje heropent volgend jaar opnieuw de deuren

Na enkele jaren van afwezigheid is er sinds kort weer volop bedrijvigheid op het terrein van Speelstad & Vakantiepark Oranje. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het opleveren van een modelvakantiewoning en ook in de Speelstad wordt al enige maanden volop werk verzet. Belangrijkste verandering: Speelstad & Vakantiepark Oranje heeft nieuwe gezichten en zal volgend jaar heropenen voor haar gasten!

 

Succesvolle jaren

Vanaf de opening in 1992 kende de Speelstad succesvolle jaren. Het all-inclusive concept met daarbij de combinatie van spelen met kermisattracties bleek een schot in de roos van ondernemer en ontwikkelaar Hennie van der Most. Tot groot verdriet van vele, vaste bezoekers sloten de deuren in september 2015 wegens afnemende bezoekersaantallen. Het naastgelegen vakantiepark heeft enkele jaren dienst gedaan als opvanglocatie voor het COA.

 

Grootse plannen

Na meerdere berichtgevingen over een mogelijke heropening zijn sinds oktober vorig jaar nieuwe gezichten in beeld gekomen voor de overname van de Speelstad & Vakantiepark. Met een compleet nieuwe thematisering, de toevoeging van entertainment shows én het grootste aanbod in overdekt spelen en beleven, belooft Speelstad Oranje opnieuw een groot succes te worden. Kosten noch moeite worden hierbij gespaard: het vakantiepark wordt voor ruim 5 miljoen compleet gemoderniseerd en de speelstad wordt met een bedrag van 3 miljoen toekomstbestendig gemaakt. De nieuwe eigenaren beloven dan ook een Speelstad 3.0.

 

Nieuwe gezichten

Afgelopen woensdag was het officiële moment van tekenen van de overeenkomsten tussen Hennie van der Most en de nieuwe gezichten van Speelstad & Vakantiepark Oranje. Jan Logtenberg, Rick van der Graaf en Vera Logtenberg worden de nieuwe eigenaren. Het drietal kent verschillende achtergronden in de horecabranche, in de entertainmentindustrie en op het gebied van marketing & communicatie.

 

Vakantiewoningen te koop

De ruim 250 vakantiewoningen op het park worden te koop aangeboden voor particuliere en zakelijke investeerders. Nu er een enorme vraag is naar investeringsmogelijkheden, zijn deze compleet gemoderniseerde recreatiewoningen met een jaarlijks nettorendement van 6% een aantrekkelijke investering. Voor meer informatie kunt u terecht op www.vakantiewoningoranje.nl

 

Sluiting van 6 jaar

De heropening staat gepland voor mei 2022. Speelstad Oranje zal tegen dan in totaal 6,5 jaar gesloten zijn geweest. In de afgelopen jaren werd een deel van de attracties verkocht. De verdwenen attracties zullen komende maanden vervangen worden door nieuwe attracties. Bij de sluiting in 2015 had Speelstad Oranje een achtbaan. Het ging om Wacky Worm, een achtbaan met de Big Apple lay-out. Voordat de achtbaan naar het park kwam in 2009, stond de achtbaan in het voormalige Nederlandse pretpark Vluchtheuvel. In een reportage die vorig jaar online werd gezet bleek de rollercoaster nog steeds in het park te staan. Over zijn huidige toestand is niets bekend.

 

Bron: Speelstad Oranje