Retrack voor Anaconda in Walygator Grand Est

Al enkele jaren probeert het Franse pretpark Walygator Grand Est de houten achtbaan Anaconda comfortabeler te maken voor bezoekers. Ook dit jaar voeren ze daarom een grootschalige retracking van de baan uit. Zo wordt 140 meter van de achtbaan compleet vernieuwd voor het nieuwe seizoen.

 

Ook al is het nog onduidelijk wanneer de Franse pretparken mogen heropenen voor het nieuwe seizoen, toch is men bij Walygator niet bij de pakken blijven zitten. Naast een subtiele naamsverandering naar Walygator Grand Est, neemt het ook dit jaar weer een groot deel van hun houten achtbaan Anaconda onder handen. Naast de vernieuwde trein voor de achtbaan is men nu ook druk in de weer met ruim 140 meter van de 1,2 km lange lay-out te vervangen. Deze zogenaamde retrack van de baan is nodig om de levensduur en het comfort van de baan te verbeteren en om verdere en snellere slijtage tegen te gaan.

Tweede slechtste houten achtbaan van Europa

Bij achtbaanfans heeft deze houten achtbaan geen al te goede reputatie. Bij de Ello Coaster Poll moest Anaconda slechts één Europese houten achtbaan achter zich laten voor de titel van de slechtste houten achtbaan in Europa (Coaster Express in Parque Warner Madrid). Maar het feit dat deze achtbaan sinds een paar jaar geklasseerd is al regionaal erfgoed en dat het park elk jaar weer geld investeert om het comfort te verbeteren, is een teken dat de baan nog lang niet naar de schroothoop wordt gestuurd.

 

Anaconda was, ondanks haar reputatie, ooit de eerste moderne houten achtbaan van Frankrijk toen ze opende, samen met het park, in 1989. De baan werd ontworpen door William Cobb en gebouwd door de firma D.H. Morgan. Met haar lengte van 1.200 meter en hoogte van 36 meter is het respectievelijk de derde langste en vierde hoogste houten achtbaan in Europa.

 

 

Bron en foto’s: Walygator Grand Est