Bouwwerkzaamheden Lego Mythica ver gevorderd in Legoland Windsor

In het Engelse Legoland Windsor zijn de bouwwerkzaamheden voor hun nieuw themagebied Lego Mythica de laatste tijd goed opgeschoten. Nu de Engelse pretparken heropend zijn, is ook de voortgang van de werken duidelijk te aanschouwen. Lego Mythica opent op 25 mei en wordt de thuis van het eerste Flying Theatre in de UK.

 

Het Engelse Legoland Windsor maakte vorige maand bekend dat ze een nieuwe themawereld aan het creëren zijn, genaamd LEGO MYTHICA: World of Mythical Creatures. De trekpleister van dit nieuwe themagebied wordt ongetwijfeld Flight of the Sky Lion: het eerste Flying Theatre in het Verenigd Koninkrijk.

 

Naast de ettelijke LEGO-sculpturen gaan er onder andere twee familie-vrijevaltorens Fire & Ice Freefall en een reeds bestaande jetski-attractie Hydra’s Challenge bij het gebied betrokken worden. Nu dat Legoland (en de ander Engelse pretparken) weer mochten openen op 12 april, is ook goed te zien hoe ver de werkzaamheden gevorderd zijn. De Engelse fansite Theme Park Guide deelde de volgende foto’s op sociale media.

 

Als eerste is de prominente ingangsboog te zien, waar bezoekers het themagebied gaan betreden. Op de twee vrijevaltorentjes Fire & Ice Freefall is ook een LED-scherm te zien waar hoogstwaarschijnlijk vuur- en ijsgerelateerde content op getoond gaat worden. Daarnaast wordt ook de laatste hand gelegd aan de eetgelegenheden in het themagebied en een meet-and-greet-gebouw. Tot slot zijn ook al enkele legosculpturen te bespeuren. Volgens Legoland gaan er in totaal 13 mythische wezens te vinden zijn in het gebied, waar een team van 15 meesterbouwers maar liefst 8649 uren aan spendeerde.

LEGO MYTHICA: World of Mythical Creatures is de duurste investering die Legoland Windsor in hun 25-jarig bestaan al deed. De opening staat gepland voor dinsdag 25 mei 2021.

 

 

Foto’s: Theme Park Guide