Legoland Windsor opent eerste Flying Theatre van het Verenigd Koninkrijk

Onlangs werd al bekend dat Legoland Windsor een volledig nieuw themagebied zou bouwen met als naam LEGO MYTHICA: World of Mythical Creatures. Welke attracties hier zouden komen bleef tot hiertoe geheim, al waren er al wel bouwaanvragen uitgelekt. Het park kondigt nu met trots aan het eerste Flying Theatre van het Verenigd Koninkrijk te openen.

 

In mei opent het Engelse pretpark Legoland Windsor de nieuwe themazone LEGO MYTHICA: World of Mythical Creatures, waarin het Flying Theatre Flight of the Sky Lion de grote blikvanger moet worden. Het is voor het park de duurste investering die ze doen sinds de opening 25 jaar geleden.

Flight of the Sky Lion zal terug te vinden zijn in een gebouw van 25 meter hoog. Eens aan boord zullen de bezoekers meegedragen worden onder de vleugels van de Sky Lion. Ze vliegen doorheen een mythische wereld waarin legocreaties tot leven komen. Zo zullen ze personages ontmoeten als Hydra, Fire en Ice Bird en Chimera.

13 mythische wezens zullen tevens in de zone te vinden zijn, allen volledig opgebouwd uit Legoblokjes. Een team van 15 meesterbouwers werkte hier 8649 uren aan. Een van de blikvangers is de Sky Lion Maximus, die bestaat uit 685 530 blokjes.

 

 

Behalve het Flying Theatre openen in de zone twee vrijevaltorentjes van Zierer, die de naam Fire & Ice Freefall krijgen. Deze krijgen een hoogte van 13 meter. Ook kan je plaatsnemen in de waterattractie Hydra’s Challenge. Veel informatie hierover geeft het park nog niet, maar het lijkt erop dat dit de oude Zierer Jet Ski attractie S.q.u.i.d Surfer is, die een nieuw kleedje aangemeten krijgt.

 

Bron en foto’s: Legoland Windsor