Avonturenpark Hellendoorn opent vernieuwde achtbaan voor testpubliek

Het Nederlandse Avonturenpark Hellendoorn heeft tijdens een coronatestdag haar bezoekers voor het eerst laten kennismaken met de vernieuwde achtbaan Balagos – Flying Flame. De achtbaan onderging voorbije winter een ingrijpende metamorfose met onder andere de plaatsing van een nieuwe en comfortabele trein.

Tijdens de wintersluiting heeft het Nederlandse Avonturenpark Hellendoorn de tijd genomen om haar oude looping-achtbaan Tornado een volledige make-over te geven. De achtbaan uit 1990 gaat vanaf heden door het leven als Balagos – Flying Flame. Het iconische gele kleurenschema heeft plaats moeten ruimen voor een fel oranje baankleur en zwarte supports. Als kers op de taart kreeg de baan ook een gloednieuwe trein van de Duitse leverancier Sunkid Heeghe. De oude, oncomfortabele schouderbeugels worden daarbij ingeruild voor elegante heupbeugels. Daarnaast is ook het gebied rond de achtbaan aangepakt. Op foto’s van fanaccount Hellendoorn Fans is de nieuwe aankleding te zien. De grote blikvanger daarbij is de draak Balagos, die geketend en onder de rotsen wordt vastgehouden.

Op 10 april, tijdens een coronatestdag van de overheid waar Avonturenpark Hellendoorn aan meewerkte, konden de eerste bezoekers kennismaken met de vernieuwde achtbaan en het gebied eromheen. Het fanaccount Hellendoorn Fans deelde ook de eerste onride-beelden met de nieuwe trein. Meteen valt op dat de nieuwe trein een stuk soepeler door de baan rijdt en van het oncomfortabele “head-banging” tegen de schouderbeugels is ook geen sprake meer.

 

Balagos – Flying Flame, gebouwd door de Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma, opende voor het eerst in 1990 onder de naam Tornado. De baan is 25 meter hoog, 460 meter lang en behaalt een topsnelheid van 60 km/u. Twee identieke klonen van het Tornado-model zijn vandaag de dag nog te vinden in het Noorse Tusenfryd (Loopen) en in het Japanse Tokyo SummerLand (Tornado).

 

Foto’s: Hellendoorn Fans