Treintjes nieuwe achtbaan aangekomen in Movie Park Germany

Het Duitse pretpark Movie Park Germany gaat dit jaar een nieuwe achtbaan openen. Het gaat om een Multi Dimension Coaster van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides die bijna volledig indoor komt te liggen. Ondertussen zijn de treintjes aangekomen in het park.

 

In het Duitse pretpark Movie Park Germany zijn de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe achtbaan volop aan de gang. Het gaat om een Multi Dimension Coaster die gebouwd werd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. De attractie is gelegen in de vroegere hal van de darkride Ice Age Adventure en heeft de naam Movie Park Studios gekregen.

In november werd de eerste track van de rollercoaster geïnstalleerd, drie maand later op het einde van januari was de track compleet. Ondertussen zijn de treinen aangekomen in het park en zijn ze al op de track geplaatst. Verwacht wordt dat het nu niet lang meer zal duren voor de eerste testritten van start zullen gaan.

De achtbaan is een echte familiecoaster met speciale elementen. Zo zal de attractie twee verschillende lanceringen bevatten, eentje die de bezoekers vooruit lanceert en eentje die voor een achterwaartse lancering zal zorgen. Daarnaast zal de achtbaan ook een draaiplatform bevatten die de treinen van 12 personen 360° kan laten draaien.

Tijdens de rit van 532 meter lang zullen de 3 treinen een maximale snelheid behalen van 60 km/u. Hierdoor wordt een capaciteit van 900 personen per uur voorzien. De achtbaan moet klaar zijn tegen de eerste openingsdag van het nieuwe pretparkseizoen van 2021. Met Movie Park Studios wil Movie Park Germany terug naar haar oorsprong keren en een echte attractie openen die volledig in het teken staat van een filmset.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Movie Park Germany