Lightning Rod maakt testritten na retracking in Dollywood

In het Amerikaanse pretpark Dollywood werd hard gewerkt aan de houten achtbaan Lightning Rod. Het park liet delen van de houten track vervangen door stalen track. Ondertussen vonden onlangs de eerste testritten plaats.

 

Lightning Rod opende in 2016 in het Amerikaanse pretpark Dollywood. Deze achtbaan werd er eentje van het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction en bevat als uniek element een lancering in plaats van een traditionele lift hill. Hiermee was het de enige houten achtbaan ter wereld die een lancering bevat. Inderdaad was, want doordat ongeveer twee derde van het parcours de houten track vervangen werd door metalen track, moeten we nu van een hybride metalen achtbaan spreken. Dat de achtbaan nu zowel houten stukken track bevat als stalen stukken track, is een zeer uitzonderlijke combinatie op een achtbaan.

De eerste testritten op de vernieuwde baan vonden ondertussen plaats. Men hoopt zo dat Lightning Rod op deze manier veel minder vaak te kampen zal hebben met technische storingen aangezien de achtbaan in het verleden al meermaals langdurig buiten werking was wegens de hoge krachten die op het materiaal komen.

 

Lightning Rod

Lightning Rod werd gebouwd door Rocky Mountain Construction. Het was de allereerste houten achtbaan met een lancering. Tijdens de rit word je gelanceerd op een heuvel, waarop een bochtig parcours volgt dat aan hoge snelheid afgelegd wordt. Lightning Rod bereikt een topsnelheid van 117,5 km/u en was daarmee de snelste houten achtbaan ter wereld. De achtbaan heeft een lengte van 1.158,2 meter.

 

 

Bron en foto’s: Coasterstudios