Silverwood Theme Park geeft houten achtbaan Tremors een retrack

De houten achtbaan Tremors van het Amerikaanse pretpark Silverwood Theme Park wordt momenteel gedeeltelijk geretracked. Dit betekent dat een deel van de houtlagen onder de stalen toptrack vervangen wordt, om zo een soepelere rit te geven.

 

In 1999 opende het Amerikaanse pretpark Silverwood Theme Park na Timber Terror haar tweede houten achtbaan met Tremors. Deze laatste ondergaat momenteel een gedeeltelijke retracking. Zo’n onderhoud is nodig om een houten achtbaan soepel te houden. Hierbij wordt een deel van de houten lagen van de track vervangen, zodat de trein niet meer hobbelt.

 

 

Tremors opende zoals gezegd in 1999 en werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Custom Coasters International, oftewel CCI. Deze achtbaan heeft een hoogte van 25,9 meter en een lengte van 962,6 meter. Het treintje bereikt een topsnelheid van 80,5 km/u.

 

 

Grote bouwwerf

Hoewel de retrack van deze houten achtbaan bijzonder leuk is, zullen de ogen van de pretparkfans waarschijnlijk nog meer gericht zijn op de bouwwerken van de nieuwe achtbaan Stunt Pilot. Het betreft een Single Rail Coaster met Raptor Track, gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction (RMC). De naam van de achtbaan, Stunt Pilot, verwijst naar de stuntshows met vliegtuigen die tot 1996 dagelijks in Silverwood Theme Park te zien waren.

Stunt Pilot zal een hoogte krijgen van 34,4 meter en een drop bevatten van 30,5 meter. Op het parcours van 548,6 meter zal er een snelheid behaald worden van 83,7 km/u. De first drop is 90° steil en er zullen 3 inversies in het parcours verwerkt zitten. Het gaat over een dive loop, cutback en een corkscrew. Dit alles op een track met een enkele rail, waardoor de bezoekers een unieke ervaring krijgen.

 

Meer over Stunt Pilot en de bouwwerkzaamheden kan je op deze pagina volgen.

 

Bron en foto’s: Silverwood Theme Park