Legoland Florida Resort onthult plannen voor Peppa Pig-themapark

Het Legoland Florida Resort heeft haar plannen voorgesteld om een volledig nieuw themapark te bouwen. In 2022 moet op een voormalige parkeerplaats een nieuw park rond de tekenfiguur Peppa Pig openen. Het is de eerste keer dat een volledig themapark wordt gewijd aan het biggetje, in plaats van een themagebied in een reeds bestaand park.

 

Merlin Entertainments, de pretparkgroep achter onder andere de Legoland-parken, heeft de pretparkrechten (buiten het Verenigd Koninkrijk) om de figuren uit het televisieprogramma Peppa Pig te gebruiken. Daar werd al gretig gebruik van gemaakt in het Duitse Heide Park Resort en het Italiaanse Gardaland, waar een apart gebied rond het biggetje werd gebouwd. Nu wordt er voor de eerste keer een volledig nieuw themapark gewijd aan Peppa Pig: Peppa Pig Theme Park, dat vlak naast Legoland Florida komt te liggen.

Legoland Florida Resort maakte eerder deze week bekend dat een gedeelte van hun huidige parkeerterrein gaat gebruikt worden voor de bouw van het gloednieuwe pretpark. Peppa Pig Theme Park krijgt verschillende attracties, speeltoestellen, waterspeeltuinen en live show, allemaal in de stijl van de populaire televisieserie. Families en kinderen zullen Peppa en haar vriendjes kunnen ontmoeten en zo hun eerste attractiepark-beleving opdoen, in een park dat volledig wordt ontworpen voor de jongere gasten.

Details over de attracties die we in het park gaan terugvinden, worden later deze zomer door Legoland Florida Resort bekendgemaakt. Wel werd er eind 2020 reeds een bouwaanvraag ingediend voor het nieuwe park, waar enkele details op te zien zijn. Het kleine themapark gaat een handvol attracties tellen. Op de plannen lijken er enkele molentjes: waaronder een ballonmolen, een soort tractor-rit en zelfs een kleine achtbaan centraal in het park ingetekend. Ook is er een groot gebouw op de plannen te zien dat waarschijnlijk een restaurant en souvenirwinkel gaat huisvesten.  

Het nieuwe themapark moet in de zomer van 2022 openen voor het publiek en zal niet inbegrepen zijn in een ticket voor Legoland Florida. Wel gaan er aparte abonnementen verkrijgbaar zijn waar beide parken inbegrepen zijn.

 

Bronnen: Legoland Florida Resort, Attractions Magazine