Vive Park in Sevilla opent de deuren met acht rollercoasters

Er is zeer goed nieuws naar buiten gekomen voor de Spaanse exploitanten want er is groen licht gegeven voor Vive Park. In de stad Sevilla vindt momenteel een groot evenement plaats onder de naam Vive Park dat 4 weken lang plaats vindt, het is het eerste tijdelijk pretpark van Spanje sinds de uitbraak van het coronavirus. Ondertussen is het festijn losgebarsten

 

Er is groen licht gegeven voor het tijdelijke pretpark Vive Park op het kermisterrein van Sevilla. Het pretpark is aangelegd binnen de huidige veiligheidsvoorschriften en bevat een gesloten omheining, met in- en uitgangen, en met grote afstanden tussen de paden. Bovendien is het aantal attracties veel minder dan op de kermis gebruikelijk is, en is de ruimte en de afstand tussen de attracties veel groter.

Maar dat wil niet zeggen dat er weinig attracties staan want er zijn meer dan 40 attracties en veel andere kraampjes. Bij de attracties zit onder andere een spinning raft, botsauto’s, thrillrides, familieattracties maar ook 8 rollercoasters.

Het gaat onder meer over Ala Delta, een Inverted Coaster die wordt uitgebaat door Bañuls Atracciones en die vrij gelijkaardig is aan de Euro Coaster van Buwalda. Daarnaast zijn er ook nog 3 verschillende wilde muis achtbanen en vier familieachtbanen.

 

“Laten we doorgaan met leven”:

De naam die voor het project is niet toevallig gekozen. Vive Park betekend immers pretpark van de overleving. Het vertaalt zich ook naar de slogan “Let’s keep on living”. Het tijdelijk pretpark heeft de deuren geopend op 26 maart en blijft geopend tot 25 april. Dit is veel langer dan de normale Feria de Abril die elk jaar in april in Sevilla plaats vindt.

Het is de bedoeling dat Vive Park na haar periode in Sevilla, zal verhuizen naar andere steden. Zo staan de komende maanden een groot deel van de Andalusische steden op de planning zoals Jerez de la Frontera, Huelva en Cordoba, steden met wie de exploitanten op dit ogenblik een goede verstandhouding hebben en er wordt nog overlegt en onderhandelt over de plannen.

Het kostenplaatje van het project bedraagt meer dan 600.000 euro, aangezien het moet investeren in veiligheid, omheining van het gebied, opbouw van de attracties, toiletten, elektriciteitsverbruik, en transformatoren, en er muziek voorzien moet worden.

Er zijn zeven perfect afgebakende ingangen met capaciteitscontrole, ontsmettingsruimten en talrijke bewakingstroepen. Bovendien hebben eetgelegenheden (churrerías, hamburgertenten, enz.) tafels voor consumptie, aangezien het verboden zal zijn te eten of te drinken tijdens het passeren van de omheining.

 

Bron: sevilla.abc.es