Nieuwe attracties Deens pretpark Bakken werden geopend

Het Deense pretpark Bakken sloot vorig jaar haar achtbaan Racing na 48 jaar dienst, later sloot ook de Zierer Jetski attractie Dillen. Beide attracties werden vervangen door een nieuwigheid, welke dit weekend geopend werden.

 

De nieuwe attracties van het Deense pretpark Bakken zijn afgelopen weekend geopend. De eerste en grootste nieuwigheid wordt Graes Hoppen. Deze thrillride is een attractie van het type Move It 24 2.0. Deze attractie bestaat uit een grote gondel, die door middel van drie assen draaibewegingen maakt en overkop gaat. Voor de bouw stond het Nederlandse bedrijf KMG in.

 

 

 

 

De tweede nieuwe attractie is Tidsmaskinen. Tidsmaskinen werd gebouwd door Zamperla en is van het type NebulaZ. In deze attractie is er plaats voor maximaal 32 personen. Acht gondels zijn bevestigd aan het uiteinde van vier armen. Deze armen zijn bevestigd aan de vierkanten van een centrale toren. De armen zwaaien kruislings in een cirkel rond terwijl de centrale toren om zichzelf draait. De armen zwaaien met maximaal 13 omwentelingen per minuut tot een hoogte van tien meter. Een ritje maken kan al vanaf 105 cm.

 

 

Bakken heropende na de verplichtte coronasluiting op 27 maart, maar wie een bezoekje wil brengen zal een negatieve coronatest nodig hebben, die maximum 72 uur oud is.

 

Bron en foto: Bakken