Staande Enterprise verschenen op Spaanse kermis

Onlangs dook een starflyer op met staanplaatsen tijdens een Italiaanse kermis. Nu is ook een Enterprise opgedoken met staanplaatsen, ditmaal op de Spaanse kermis. Eerder doken ook al schommelboten en andere soort attracties op met staanplaatsen.

 

Op de Feria de Navidad in de Spaanse stad Valencia die deze winter plaats vond, dook een Enterprise molen op die voorzien was met enkele staanplaatsen. In een Enterprise zitten bezoekers los in bakjes en gaan daarbij verschillende keren overkop. Dat net uitgerekend in deze attractie staanplaatsen voorzien werden, maakt het dus eens zo bizar.

De Enterprise is sowieso al een zeer unieke attractie, omdat de bezoekers in een bankje zitten zonder beugel of gordel terwijl ze meerdere malen overkop gaan. Het is de middelpuntvliedende kracht die er voor zorgt dat de bezoekers tijdens het ritje niet op hun hoofd vallen. De ervaring tijdens de rit is daarom bijzonder uniek en dat zal met staanplaatsen zeker en vast er niet minder op worden!

Het was het Duitse rollercoaster duo Bruno Baumeister en Anita Eiserts van de Facebookpagina Big Small Roller Coaster World, die de attractie tegenkwamen op de Fira del Ram in Palma de Mallorca. Ze plaatsen heel wat foto’s en filmpjes van de Skylab op hun pagina.

In Spanje bestaan er heel wat attracties met staanplaatsen. Op dezelfde kermis was er onder andere ook een schommelschip, grote zwengel en carrousel met staanplaatsen terug te vinden. Dit soort attracties duiken steeds vaker op. Onlangs dook ook een staande Star Flyer op bij een Italiaanse kermis.

Bruno Baumeister en Anita Eiserts zijn geen onbekende in het rollercoaster wereldje. Ze hebben elks meer dan 2500 achtbanen gedaan verspreid over meer dan 60 landen in 6 verschillende continenten. Hierdoor zijn ze de respectievelijke nummer 4 en 5 op de wereldranglijst.

 

 

Foto’s: Bruno Baumeister & Anita Eiserts (Big Small Roller Coaster World)