Uitgelicht: Sky Wheel – Skyline Park

Sky Wheel is een achtbaan in het Duitse pretpark Skyline Park. Deze achtbaan begint met een zeer speciale verticale lifthill, die deels tot in een inversie trekt. Dit type achtbaan is er eentje om van te houden of te haten, want de rit is best intens.

 

 

Sky Wheel is de meest intense achtbaan in het Duitse pretpark Skyline Park. Deze achtbaan werd gebouwd door Maurer Rides in 2004. Sky Wheel is van het type Sky Loop, waarbij men verticaal omhoog getakeld wordt en meteen in een inversie terecht komt. Deze achtbaan bevat twee inversies die samen ook de Sky Loop inversie genoemd worden.

 

 

Sky Wheel heeft een hoogte van 46,2 meter en een lengte van 150 meter, er wordt een topsnelheid van 46,2 km/h bereikt. Over de baan rijdt een treintje met plek voor 12 personen. Een ritje duurt ongeveer 50 seconden en wordt tweemaal afgelegd.