Uitgelicht: Sky Dragster – Skyline Park

In het Duitse pretpark Skyline Park opende in 2017 de achtbaan Sky Dragster, een innovatieve achtbaan met motors, die je zelf kan besturen. Voor de bouw werd er een beroep gedaan op Maurer Rides. De achtbaan kende de nodige technische problemen, opende daardoor met een jaar vertraging en bleef ook lange tijd gesloten in 2020.

 

 

Sky Dragster opende in 2017 als eerste in haar soort. De achtbaan heeft motors als voertuigen, die elektrisch aangedreven worden. De snelheid van de motor wordt bepaald door de passagiers, die kunnen de gashendel opendraaien en zelfs een boost-knop indrukken.

Sky Dragster is van het type Spike/Dragster en werd gebouwd door Maurer Rides. Deze achtbaan heeft een hoogte van 11,8 meter en een lengte van 271 meter. De maximale snelheid bedraagt 60 km/u.

Wie een ritje wil maken op deze achtbaan moet minstens zes jaar oud zijn, vanaf een lengte van 130 cm kan men alleen plaatsnemen.