De geschiedenis van: Fraispertuis City

Fraispertuis City is een familiaal pretpark gelegen in Jeanménil in het hartje van de Vogezen in Frankrijk. Het park opende de deuren voor het eerst in 1966, met als hoofdthema het Wilde Westen. Het park straalt een familiale sfeer uit en bezit een mooie collectie aan attracties voor jong en oud.

 

Geschiedenis

In 1966 openden Michel et Simone Fleurent een herberg  op de plek waar nu het pretpark gelegen is. Ze lokten heel wat bezoekers die genoten van heerlijke gerechten. In 1968 kreeg het koppel het idee forelvijvers te openen. De bezoekers konden hun eigen vis vangen en later lekker opeten.

In 1971 kwam Michel Fleurent, dankzij zijn voorliefde voor het Wilde Westen, op het idee een park te bouwen met het Wilde Westen als thema. Of dit plan zou lukken zou de toekomst uitwijzen, maar onder de eerste attracties in het park bevond zich een trein genaamd L’Express. Deze trein werd aangedreven met een 2CV motor. Voor de rest werden voornamelijk speeltuigen als schommels en glijbanen geplaatst.

In 1973 werd Fort Apache gebouwd. In dit fort kwamen pony’s, waarmee de kinderen een ritje konden maken in de omliggende natuur.

In 1978 kwam er het eerste grote project in het park met La Mine d’Or. Omgeven door rotsen, geïnspireerd op de Grand Canyon uit Amerika, reed je met wagentjes doorheen een goudmijn. In de mijn zorgden animatronics en speciale effecten voor een unieke attractie, die de bezoekers deed geloven dat ze echt op zoek waren naar goud.

Het zou nog duren tot 1987 vooraleer de eerste pretparkattracties in het park kwamen. Het is in dat jaar dat het park haar eerste achtbaan opent met Express. Deze achtbaan werd gebouwd door de Franse bouwer Soquet en diende je per ritje te betalen.

In 1988 werd voor het eerst een vaste prijs ingevoerd, waarmee je de hele dag attracties kon doen in het park.

 

De jaren 1990: het park wordt een echt pretpark

In de jaren 1990 werd er volop geïnvesteerd in de uitbreiding van het attractieaanbod. In 1991 opende het park de log flume genaamd Flum. Deze boomstamattractie werd eveneens gebouwd door Soquet en kreeg een hoogte van elf meter. Verder bouwde men een waterspeelplaats Labyrinthe Aquatique genaamd, die later vervangen werd door de huidige, Geyser City.

Vanaf 1995 kwamen er bijna jaarlijks nieuwe attracties bij in het park. Zo opende dat jaar het reuzenrad La Roue Panoramique  en in 1996 het schommelschip Le Bateau Pirate.

In 1997 werd een Mexicaans plein gebouwd met meerdere attracties.

In 1999 trof het noodlot het park. In dat jaar trok een cycloon over de streek en vernielde heel wat attracties, waaronder La Mine d’Or. Deze zou gesloten blijven tot 2006. Daarom besliste men de infrastructuur van het park aan te passen en sommige attracties kregen een nieuwe locatie.

 

De jaren 2000: grote attracties kwamen naar het park

In 2002 investeerde het park weer enorm met de bouw van een tweede achtbaan. Grand Canyon werd opnieuw gebouwd door de Franse bouwer Soquet. Aan deze achtbaan zou in 2005 een extra helix toegevoegd worden.

 

In 2004 werd de achtbaan Express verkocht aan het Franse parkje Parc Ange Michel waar deze door het leven gaat als Tacot En Folie.

In 2005 opende het park, een toen voor Frankrijk unieke attractie, met La Cavalerie. Deze Disk’O werd gebouwd door Zamperla.

In 2006 kwam dan de langverwachte heropening van La Mine D’Or en kreeg het park een interactieve attractie met Ciné Desperados. Bij deze attractie nemen de bezoekers plaats op een paardje en schieten ze op een scherm om zo punten te scoren. Deze werd gebouwd door het Belgische bedrijf Alterface.

Helaas werd het seizoen 2006 opnieuw slecht afgesloten voor het park: een overstroming zorgde voor enorme schade. Maar het park bleef na deze tegenslag niet bij de pakken neerzitten.

In 2007 openden de botsauto’s, Bisons Rusé, en La Chevauchée, een grote carrousel met houten dieren.

In 2008 pakte het park uit met de speciale vrijeval attractie Le Cactus. Deze vrijevaltoren is gelegen op een berg waardoor hij nog hoger lijkt te zijn.

In 2009 investeerde het park maar liefst 1,9 miljoen euro in een nieuwe themazone, waar piraten centraal staan. Crique Des Pirates kreeg als grootste attractie de splash battle Pirates Attack. Deze prachtige attractie werd gebouwd door Mack Rides. Bij La Revanche kan je sindsdien met telegeleide bootjes varen.

De jaren 2010: nog meer grote investeringen

In 2010 werd verder gewerkt aan de piratenzone. Zo werden in de wachtrij van de splash battle waterkanonnen toegevoegd en kwamen de animatronics van Cap’tain Fraisp et Coco in de zone. Deze vertellen een piratenverhaal.

In 2011 kwam een unieke achtbaan naar Frankrijk, eentje die sindsdien het park een herkenningspunt geeft. Iedereen kent wel de Timber Drop. De achtbaan werd gebouwd door S&S en had een prijskaartje van vier miljoen euro. Bij opening had deze nog het wereldrecord van steilste first drop op haar naam staan.

 

In datzelfde jaar opende ook de draaiende boerderij Ferme Tornade. Deze attractie werd geleverd door Zamperla.

In 2013 kreeg het Mexicaanse deel enkele nieuwe attracties met een huifkar, een reuzenrad genaamd La Diligence en de sombrero hoedjes Los Ranitas. Voor Ciné Desperados werd een nieuwe 3D film voorgesteld.

In 2014 investeerde het park in de mini log flume La Rivière Castor en arriveerde er een derde achtbaan met Ronde Des Rondins, die tweedehands gekocht werd van Parc Astérix.

 

In 2015 opende het park een Rock & Tug attractie van Zamperla. Deze werd vormgegeven naar een boot die over een wilde storm vaart. De naam Santy Anno komt voort uit een zeemanslied uit de 19de eeuw. Verder opende de pull up toren Hissez Haut. Deze toren werd geleverd door Heeghe.

Voor de vijftigste verjaardag opende het park de attractie Les Taureaux Sauvages. Deze wilde stieren draaien je alle kanten op.

 

In 2017 pakt het park opnieuw groots uit met Golden Driller, een spectaculaire Intamin vrijevaltoren. Met een hoogte van 66m is het niet bepaald een kleintje. Eenmaal de bezoekers deze nieuwe attractie betreden, zullen ze kennis kunnen maken met de vier verschillende types van gondels. De eerste gondel is een klassieke gondel (zittende positie en heupbeugels). In de tweede gondel zit je nog steeds neer zoals op de klassieke gondel (heupbeugels), maar deze zal lichtjes (20°) naar voren getild worden tijdens de rit. De derde gondel is ook voorzien van een lichte tilt, maar hier beleef je de rit al hangend (schouderbeugels en floorless) met de benen los hangend naar beneden gericht. De vierde tenslotte is er eentje waarbij je volledig rechtstaat op een klein platform, tijdens de rit zal deze ook lichtjes kantelen (schouderbeugels).

 

2018: De achtbaan Grand Canyon heropent. Deze werd gesloten voor de bouw van de vrijevaltoren.

 

2019: Er wordt een nieuwe attractie geopend. L’île aux Pieuvres is een Jet Ski ride van Zierer.

 

2020: Drie nieuwe attracties worden geopend.

De eerst nieuwe attractie wordt P’ti Moussaillon, een zogenaamde Jump Around van Zamperla. De tweede nieuwigheid is Post Office, ook deze werd aangekocht bij Zamperla en wordt van het type Speedway. De laatste nieuwigheid is Corb’hauts, deze attractie is eveneens afkomstig van Zamperla. Het gaat hier om een Magic Bikes attractie, waarbij men moet trappen om omhoog te vliegen.

 

Bron: Fraispertuis City

Foto’s: Fraispertuis City, Bob Van Dyck