Uitgelicht: Nostalgische Achterbahn – Skyline Park

Nostalgische Achterbahn is een echte klassieker gebouwd door Schwarzkopf. Deze achtbaan opende in het park in 1999 en was afkomstig van het kermiscircuit. In 2015 werd de achtbaan volledig gerenoveerd en verplaatst in het park.

 

 

Skyline Park biedt met Nostalgische Achterbahn een echte klassieker aan. Deze achtbaan reisde in het begin van haar leven over de Duitse kermissen onder de naam Alpen Express. In 1999 kwam ze in het park terecht, waar ze de naam Achterbahn kreeg. In 2015 besloot het park de achtbaan volledig te gaan renoveren en kreeg ze een nieuw plekje in het park, waar ze voortaan door het leven zou gaan als Nostalgische Achterbahn.

Nostalgische Achterbahn werd gebouwd door Schwarzkopf. Ze is van het welbekende type Wildcat. De hoogte van deze achtbaan is 25 meter en de lengte 580 meter. Tijdens de rit bereikt men een snelheid van 50 km/h. In een karretje is er plaats voor vier personen.