Belgische vakantieparken heropenen op 8 februari, dierenparken op 13 februari

Het Overlegcomité heeft, tegen het advies van de experten in, een hoop versoepelende maatregelen aangekondigd. Onder andere de lang verwachte heropening van de kappers wordt een feit, maar ook de heropening van dierenparken en vakantieparken gebeurt deze maand nog.

 

De afgelopen weken was de druk voor de heropening van de kappers, die al 3 maanden gesloten bleven, zodanig hoog geworden dat het ondertussen te verwachten viel dat ze opnieuw zouden openen. Hiermee gaat de regering in tegen de experten groep GEMS die had aanbevolen de kapperszaken niet te heropenen. De kappers mogen heropenen vanaf zaterdag 13 februari, dus ze zullen wel nog heel even geduld moeten hebben.

 

Heropening vakantieparken:

Een andere verwachte beslissing is deze van de heropening van de vakantieparken, aangezien de Raad van State eerder deze week het oordeel had geveld dat de sluiting hiervan in schending is met het gelijkheidsbeginsel omdat hotels en privéhuisjes wel open mochten blijven de afgelopen maanden. Dus kon de regering niet anders dan vakantieparken en campings de toelating te geven om vanaf maandag 8 februari opnieuw te openen.

 

Heropening dierenparken:

Een grotere verassing is de heropening van de dierenparken. Zij mogen, net zoals de kappers, vanaf zaterdag 13 februari opnieuw bezoekers ontvangen. Hiermee hoopt de regering de gemoedstoestand van de Belgen opnieuw ietsjes op te krikken nadat deze de afgelopen maanden tot een dieptepunt gezakt was. De pretparken in België mogen voorlopig nog niet opnieuw open en daarvoor werd ook nog geen datum aangekondigd. Het blijft dus de vraag als ze in de paasvakantie, bij de start van het nieuwe pretparkseizoen, zullen mogen openen.

 

Bron: HLN