Track van Monster compleet in Gröna Lund

Het Zweedse stadspretpark Gröna Lund bouwt al enkele jaren aan een nieuwe Inverted Coaster die de naam Monster draagt. De achtbaan zal door de coronacrisis een jaar vroeger openen dan gepland en dit op 24 april 2021. Ondertussen werd een nieuwe mijlpaal bereikt met de plaatsing van het laatste trackdeel.

 

In het hart van de Zweedse hoofdstad Stockholm is men sinds 2018 bezig met de bouw van een nieuwe achtbaan van formaat. Het gaat over een Inverted Coaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard die de naam Monster gekregen heeft.

Ondertussen werd het laatste trackdeel geplaatst en ook de treinen kwamen vorige maand al aan in het park. Waarschijnlijk zal de start van de testritten dan ook niet lang meer op zich laten wachten. Opvallend is dat de treinen de oude schouderbeugels gebruiken en niet de nieuwe variant die voor het eerst op Banshee in Kings Island, die opende in 2014, gebruikt werd.

Met een topsnelheid van 90 km/u razen bezoekers straks door de tunnel over paden en langs gebouwen en attracties. De achtbaan gaat doorheen een volledig nieuw gebied, geïnspireerd op het Meatpacking District van New York City. De achtbaan is 34 meter hoog en 700 meter lang. Tijdens de rit gaan de bezoekers 3 keer overkop.

De opening van de rollercoaster is voorzien voor 24 april 2021, een jaar vroeger dan gepland, voor een keer eens met dank aan de coronacrisis. Al hoopt men in Zweden wel vurig dat pretparken tegen dan weer open mogen want deze moeten al sinds maart 2020 verplicht gesloten blijven. In tegenstelling tot alle andere landen in Europa mochten de pretparken deze zomer dus niet heropenen in Zweden.

 

 

Foto’s: Theme Park Review