De Zonnegloed overleeft tweede sluiting dankzij donaties

Dierenpark De Zonnegloed kan – net als alle andere dierenparken – opnieuw de deuren openen. Dankzij massale giften van voedseloverschotten kon het park zijn werking garanderen. Op een bepaald moment was de overrompeling zo groot dat het park de donaties wat heeft moeten temperen.

 

Net als tijdens de eerste lockdown heeft het park bij het begin van de tweede verplichte sluiting in november een oproep gelanceerd om voedseloverschotten te doneren aan het park. De Zonnegloed plaatste een kar aan de ingang van het park waar mensen hun overschot aan voedsel konden inleggen. Zo kon het park de kosten voor het dure dierenvoedsel wat drukken.

“Die oproep is meer dan een succes geweest. Het was zelfs een overrompeling. Zodanig dat we zelfs een klein beetje hebben moeten afremmen. Nu werken we met een systeem waarbij we een oproep doen en dan per week of per 14 dagen zeggen hoeveel komkommers we bijvoorbeeld kunnen gebruiken”, vertelt Karel Ackaert van De Zonnegloed aan Radio 2.

Dankzij de opening in de zomer kon de werking van het park voorgezet worden. Dat neemt niet weg dat heel wat kosten blijven doorlopen. De Zonnegloed bleef nieuwe dieren opvangen, verblijven moesten aangepast worden aan de nieuwe bewoners en er werden zelfs nieuwe verblijven bijgebouwd. Daar is er wel een financieel tekort.

Het park kijkt uit naar de heropening nu zaterdag.

 

 

Bron: vrtnws
Foto: Themeparkfreaks (Benjamin Hellinckx)