Eerste CoasterKart achtbaan van Europa in opbouw bij Zip World Tower

Het nieuwe Britse avonturenpark Zip World Tower, gelegen in Wales, is bezig met de bouw van de eerste CoasterKart achtbaan van Europa. De achtbaan krijgt de naam Tower Coaster en deze komt te liggen in het nieuwe avonturenpark dat de 4de vestiging van de groep wordt. De opening is nog gepland voor dit jaar.

 

Het gaat goed met de avonturengroep Zip World die met Zip World Penrhyn Quarry in 2013 haar eerste vestiging opende. Meteen werd de spectaculaire zipline Velocity internationaal bekroont. Een jaar later opende al meteen een tweede vestiging met Zip World Slate Caverns. Deze bevat onder andere de viervoudige zipline Titan die uit drie delen bestaat en de avonturiers op grote hoogte van de natuurpracht in Wales laat genieten. Verder wordt er nog een springavontuur onder de grond geopend en een avonturenparcours door tunnels onder de grond.

In 2016 opent Zip World Fforest, de derde vesting van het bedrijf. Een jaar later opende daar de Alpine Coaster Fforest Coaster, die 1075 meter lang is en gebouwd werd door Wiegand. Vorig jaar werd ook een vierde vestiging aangekondigd met Zip World Tower die in de lente van 2021 moet openen.

 

Zip World Tower:

In dit nieuwe Zip World park zal er een zipline komen die gelijkaardig wordt aan Titan, waarbij dus 4 personen tegelijk elk op een eigen zipline naar beneden kunnen racen op 3 achtereenvolgende ziplines en daarbij kunnen genieten van de natuurpracht over de oude mijnbouwsite die in 2008 voorgoed de deuren sloot.

 

Maar het wordt zeker en vast niet de enige attractie van het avonturenpark, want er opent ook een echte rollercoaster. Deze wordt van het type CoasterKart en wordt gebouwd door de Duitse fabrikant Wiegand. Het wordt nog maar de tweede rollercoaster die gebouwd wordt van dit type en de eerste in Europa.

 

De bouwwerken van deze achtbaan zijn momenteel volop aan de gang. Het bouwteam heeft alle stukken in elkaar gezet en de trackdelen in elkaar gezet. Het eerste deel van de rollercoaster is bijna volledig klaar. Het toekomstige avonturenpark deelde een video van de bouwwerken op hun Facebookpagina.

 

Op dit type achtbaan kunnen bezoekers met twee naast elkaar plaatsnemen in een enkel bakje en daarmee racen over een parcours. Tijdens de rit kunnen de bezoekers zelf kiezen of ze sneller of trager gaan. Het gaat eigenlijk om een moderne versie van de elektrische Bobkart zoals we deze kennen van Maximus’ Blitz Bahn in Toverland. Hieronder kan je een video zien van de testopstelling bij het bedrijf in Duitsland.

 

Bron & foto’s: Zip World & Wiegand