Bouw derde Top Gun Launch Coaster compleet voor Fantawild pretparken

De Chinese Fantawild pretparkgroep heeft vier nieuwe gelanceerde achtbanen van de Nederlandse fabrikant Vekoma besteld. De achtbanen worden van het model Top Gun Launch Coaster en moeten in de loop van 2021 en 2022 openen. Ondertussen zijn al 3 van de 4 exemplaren volledig opgebouwd.

 

De Fantawild groep is de snelst groeiende pretparkgroep ter wereld. In 2006 werd het eerste pretpark van de groep geopend, nu 14 jaar later zijn er 27 pretparken in werking en zijn er nog eens 8 anderen in aanbouw, goed voor een totaal van 35 parken. De groep bestelt regelmatig achtbanen bij de Nederlandse attractiebouwer Vekoma en ook nu weer mag de fabrikant heel wat achtbanen bouwen. Deze keer gaat het om een bestelling van 4 Top Gun Launch Coasters.

 

Top Gun Launch Coaster

De rit van de Top Gun Launch Coaster zal starten vanuit het station met een bocht richting de lanceerstrook waarna men gelanceerd wordt. Hierna lijkt er een Non-Inverting Top Hat te volgen. Doorheen het parcours zijn er twee kurkentrekkers gebouwd.

 

Ondertussen zijn al drie van de vier bestelde exemplaren afgewerkt. Degene die al afgewerkt zijn staan in de toekomstige pretparken Fantawild Ningbo in de provincie Zhejiang, Fantawild Ganzhou in de provincie Jiangxi en Fantawild Huai’an in de provincie Jiangsu. De laatste wordt nog opgebouwd in Fantawild Kunming in de provincie Yunnan. Van de Top Gun Launch Coaster in Fantawild Huai’an is nu een korte video verschenen.

 

De achtbanen worden ook voorzien van leuke treintjes. Namelijk het uiterlijk van een straaljager.

 

Bron: VHCoasters