SeaWorld Gold Coast opent nieuwe topspin Vortex met een jaar vertraging

Het Australische pret- en zeedierenpark SeaWorld Gold Coast opende onlangs haar langverwachte Topspin attractie Vortex. Deze thrillride werd gebouwd door Huss Attractions en was gepland om te openen in 2019. Door omstandigheden en de coronacrisis is de opening met een jaar vertraagd.

 

In mei 2019 kondigde Sea World de bouw aan van de themazone The New Atlantis. In deze zone zullen drie grote attracties te vinden zijn, een eerste daarvan werd onlangs geopend met Vortex. Vortex is een Suspended Top Spin gebouwd door Huss Attractions. Deze kan je vergelijken met Talocan in Phantasialand. Hoewel de opening van deze thrillride gepland was voor december 2019, kon de attractie door omstandigheden en daarna de coronacrisis pas dit jaar geopend worden.

 

De tweede nieuwe attractie is Trident. Deze attractie wordt geleverd door Funtime en neemt je mee voor een zweefvlucht op 52 meter hoogte in een Starflyer. Deze zal geopend worden in april 2020.

 

Maar de grootste nieuwigheid wordt zonder twijfel Leviathan. Deze 1000 meter lange en 32 meter hoge houten achtbaan zal een snelheid gaan behalen van 80 km/u. De achtbaan werd ontworpen door de Gravity Group en zal gebouwd worden door Martin & Vleminckx. Wie in het achterste karretje plaatsneemt, beleeft de rit achterwaarts.

 

De bouw van deze attracties kan je op deze pagina volgen.

 

Bron en foto: SeaWorld