SBF Visa Group stelt XXXL Hamster Wheel Coaster voor

De Italiaanse fabrikant SBF Visa Group heeft een XXXL-versie voorgesteld van haal Big Air Coaster. Dit is een achtbaan met een hamsterrad als karretje of een Hamster Wheel Coaster. De XXXL-versie is vele malen groter als de bestaande versie en moet het thrill-gehalte tijdens een ritje nog groter maken.

 

Wie in 2019 naar de IAAPA-expo (International Association of Amusement Parks and Attractions) in Orlando afzakte, kon wederom een nieuw rollercoasterconcept uitproberen. Nieuwsgierigen moesten bij de stand van Rides 4-U zijn, die attracties vertegenwoordigen van verschillende fabrikanten, waaronder ook SBF Visa Group. Het is deze fabrikant die toen de Big Air Coaster presenteerde.

Het resultaat was bijzonder te noemen. De fabrikant heeft de treintjes van haar spinning coaster zodanig aangepast dat de bakjes in plaats van rond hun verticale as te spinnen, rond hun horizontale as kunnen spinnen, waardoor de inzittenden overkop gaan tijdens de rit. Het model is gedoopt tot Big Air Coaster.

Ondertussen werden al vier exemplaren van dit type verkocht, twee daarvan zijn al in werking en twee andere moeten in 2021 openen. Onder andere het Duitse pretpark Ravensburger Spieleland zal een dergelijke achtbaan openen met GraviTrax.

 

XXXL Hamster Wheel Coaster:

Nu iets meer dan een jaar later heeft SBF Visa Group een XXXL-versie voorgesteld van haar Hamster Wheel Coaster. De achtbaan is bijna 12 meter hoog en 150 meter lang. Belangrijk verschil is dat de achtbaantrein is uitgerust met twee Hamster Wheel karretjes in plaats van één bij de normale versie. Deze twee karretjes worden aangevuld met nog eens drie normale draaiende karretjes, waardoor er een capaciteit van 16 personen per rit behaald kan worden.

De eerste keer dat de inzittenden overkop zullen gaan is motorgestuurd en gebeurt op een op voorhand bepaald stuk track van het parcours. Na deze eerste looping zullen de karretjes nog een aantal keren spontaan overkop gaan, door de vorm van het parcours, zonder dat er nog een motor aan te pas komt. De intensiteit van het draaien wordt bepaald door het gewicht van de inzittenden.

 

Video: SBF Visa Group