Fuji-Q Highland bouwt observatieplatform aan achtbaan Fujiyama

Fuji-Q Highland opent, naar alle waarschijnlijkheid in 2022, een nieuwe achtbaan. Maar ook voor 2021 wil het park 11,4 miljoen euro gaan investeren. Dit geld zal gepompt worden in een speciaal observatieplatform dat uitzicht biedt op Mount Fuji.

 

Het pretpark Fuji-Q Highland bouwt voor 2021 een uitkijkplatform genaamd Fujiyama Tower in het midden van een achtbaan, met een prachtig uitzicht op de berg Fuji. Dit beetje gekke maar interessante project zal verwezenlijkt worden aan achtbaan Fujiyama. De kostprijs van dit project bedraagt 11,4 miljoen euro.

Een lift middenin de structuur zal de bezoekers tot een hoogte van 55 meter brengen, zodat ze op het platform terechtkomen. Verder kan men een spannend trailparcours afleggen. Dit wordt verwezenlijkt op de een speciaal pad, dat voorheen gebruikt werd door de technische ploeg van het park. Waaghalzen zullen vastgegespt worden in een harnas, maar zonder verdere houvast de route afleggen. Als laatste komt er ook een glijbaan die je kan afglijden.

 

Bron en foto’s: Fuji Q highlands