Tiende Legoland-pretpark in Zuid-Korea volop in aanbouw

De bouwwerkzaamheden voor het tiende Legoland-pretpark zijn volop aan de gang. Het pretpark komt te liggen in Zuid-Korea en moet in 2022 de deuren openen voor het publiek. Al heel wat gebouwen en attracties werden ondertussen opgebouwd.

 

Investering van 255 miljoen dollar:

De op een na grootste pretparkketen ter wereld, Merlin Entertainments dat de Legolandparken in bezit heeft, is volop bezig met de bouw van haar tiende vestiging. Deze zal in 2022 openen in de Zuid-Koreaanse stad Chuncheon in de provincie Gangwon-do. Er komt ook een Legoland Water Park in het resort.

De eerste fase van het Legoland Korea Resort dat een pretpark en hotel bevat, zal een investering bedragen van 290 miljard KRW, omgerekend zo’n 255 miljoen dollar. Merlin Entertainments doet zelf de grootste investering met een bijdrage van 210 miljard KRW en zal daarmee het resort volledig bezitten en uitbaten. De overige financiële bijdragen worden gedaan door de regering van Gangwon-do. In de tweede fase zal er ook een Legoland Water Park gebouwd worden.

 

Op een eiland:

Legoland Korea komt op anderhalf uur rijden van de hoofdstad Seoul te liggen. Met 28 hectare wordt Legoland Korea een van de grotere Legoland Resorts, het Legoland-pretpark zelf zal bij opening 12,8 hectare groot worden, maar er zijn ook uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst, waardoor het mogelijk wel eens het grootste Legoland-pretpark ooit zou kunnen worden.

Het resort zelf wordt op een eiland gebouwd dat te bereiken is door een grote brug. Dit kan door middel van een korte busrit of 10 tot 15 minuutjes stappen. Dat het resort op een eiland komt te liggen en dat je er via een brug heen moet, moet het gevoel dat je in een andere wereld terecht komt, nog meer versterken.

Door de kordate aanpak van de coronacrisis in het land, liepen de bouwwerkzaamheden amper vertraging op. Ondertussen zijn ruim 50% van de bouwwerkzaamheden voltooid. Tegen de zomer van 2021 moet het grootste deel van het resort klaar zijn. Als laatste zal gewerkt worden aan het hotel dat vlak boven de hoofdingang komt te liggen.

 

Attracties:

Er werden ondertussen ook al heel wat attracties bekendgemaakt die komen te liggen in Legoland Korea. In het themagebied Bricktopia komt onder andere een Kids Power Towers gebouwd door Sunkid Heege, een Carrousel van Bertazzon, maar ook Tea Cups en een Observation Tower die beiden gebouwd zullen worden door Sansei. Tot slot komt er ook een Duplo Train.

De themazone Castle zal een Dragon Coaster bevatten die gebouwd wordt door Zierer. Merlin’s Challenge wordt een Mack Caterpillar, Magic Bikes wordt gebouwd door Zamperla en Horse Ride wordt gebouwd door Metallbau Emmeln.

Lego City zal dan weer een rijschool en vaarschool bevatten die gebouwd wordt door SB International. Verder komt er een Rescue Academy en Legoland Express die gebouwd wordt door Metallbau Emmeln. Ook een Jetski en Duplo Planes komen in het gebied en die worden gebouwd door Zierer.

Pirates Kingdom zal dan weer een Splash Battle van Mack Rides bevatten maar ook een Captain Cranky’s Challenge, dit is een Rockin’ Tug van Zamperla.

De laatste themazone is Ninjago Adventure die al zeker de attractie Ninjago The Ride zal bevatten die gebouwd wordt Triotech / ART Engineering.

 

10de Legoland-pretpark:

Na Legoland Billund (1968), Legoland Windsor (1996), Legoland California (1999), Legoland Deutschland (2002), Legoland Florida (2011), Legoland Malaysia (2012), Legoland Dubai (2016), Legoland Japan (2017) en Legoland New York (2021), wordt Legoland Korea (2022) het tiende Legoland-pretpark dat de deuren zal openen. Daarnaast staat er ook nog Legoland Sichuan (2023) en Legoland Shanghai (2024) op de planning.

 

Bron: blooloop 

Foto’s: Legoland Korea Resort