Fotoalbums: Duitse rodelbanen – oktober 2020

Themeparkfreaks Jonathan en Jan trokken de grens over met Duitsland en bezochten daar twee rodelbanen. Dit gebeurde op een koude, maar zonnige oktoberdag. Zowel een monorail alpine coaster als een normale alpine coaster stonden op de planning.

 

Sommerrodelbahn Erbeskopf:

Sommerrodelbahn Erbeskopf heeft sinds 2005 alpine coaster in huis met de Sommer-Rodelbahn. De rodelbaan werd gebouwd door de Oostenrijkse fabrikant Brandauer, wie een beetje thuis is in het rodelen weet dat dit betekent dat het om een monorail alpine coaster gaat. Het parcours is 1350 meter lang. De alpine coaster was ruim meer dan een jaar buitenwerking en heropende pas opnieuw in 2020, daarom trokken we er gauw op uit om deze uit te proberen.

Freizeitsee Triolago:

In Freizeitsee Triolago vinden we de Moselbob terug. Een erg goede alpine coaster die gebouwd werd door de Duitse fabrikant Wiegand. De alpine coaster is 1075 meter lang en werd geopend in 2010. Naast de rodelbaan kan je hier onder andere ook “voetgolfen”, dit is een kruising tussen voetbal en (mini) golfen.