Gröna Lund stelt treinen van achtbaan Monster voor

Het Zweedse stadspretpark Gröna Lund bouwt al enkele jaren aan een nieuwe Inverted Coaster die de naam Monster draagt. De achtbaan zal door de coronacrisis een jaar vroeger openen dan gepland en dit op 24 april 2021. Ondertussen zijn de treinen van de rollercoaster aangekomen in het park.

 

In het hart van de Zweedse hoofdstad Stockholm is men sinds 2018 bezig met de bouw van een nieuwe achtbaan van formaat. Het gaat over een Inverted Coaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard die de naam Monster gekregen heeft.

Ondertussen kwamen de treinen van de achtbaan aan in het park en deze heugelijke gebeurtenis deelde Gröna Lund graag met haar fans. Opvallend is dat de oude schouderbeugels gebruikt worden en niet de nieuwe variant die voor het eerst op Banshee in Kings Island gebruikt werd die opende in 2014.

 

Met een topsnelheid van 90 km/u razen bezoekers straks door de tunnel, over paden en langs gebouwen en attracties. De achtbaan gaat doorheen een volledig nieuw gebied, geïnspireerd op het Meatpacking District van New York City. De achtbaan is 34 meter hoog en 700 meter lang. Tijdens de rit gaan de bezoekers 3 keer overkop.

De opening van de rollercoaster is voorzien voor 24 april 2021, een jaar vroeger dan gepland, voor een keer eens met dank aan de coronacrisis. Al hoopt men in Zweden wel vurig dat pretparken tegen dan weer open mogen want deze moeten al sinds maart 2020 verplicht gesloten blijven. In tegenstelling tot alle andere landen in Europa mochten de pretparken deze zomer dus niet heropenen in Zweden.

 

 

Volg alle ontwikkelingen op de voet via onze bouwupdates.

 

Beelden: Gröna Lund