Wiegand installeert enorme glijbaantoren bij Forrest Walk in St. Englmar

De boomwandeling Waldwipfelweg in St. Englmar neemt je mee op een natuurwandeling, die je tot de toppen van de bomen brengt. Je ontdekt er ook optische illusies en het ondersteboven huis. De Waldwipfelweg is een van de populairste toeristische trekpleisters van de regio. Je krijgt een overzicht op de natuur en bomen vanop 30 meter. Sinds kort werd een grote glijbaantoren toegevoegd door Wiegand.

 

Attractie- en glijbaanbouwer Wiegand plaatste onlangs een grote glijbaantoren bij het wandelpad Waldwipfelweg in de Duitse gemeente St. Englmar. Zo krijgt het 370 meter lange uitkijkpad er een nieuw hoogtepunt bij. De toren bestaat uit zeven verdiepingen en is ongeveer 23,5 meter hoog. Wie geen hoogtevrees heeft, krijgt zo een uitzicht over de natuur vanop 50 meter hoogte.

Wie geen zin heeft in de 525 meter lange wandeling om de top te bereiken, kan dit ook op een avontuurlijkere manier doen via meerdere klimmogelijkheden in de toren. Afdalen kan men via twee glijbanen.

De grootste glijbaan is 47 meter lang en vertrekt op de vijfde verdieping van de toren. De tweede glijbaan vertrekt nog hoger en is 53 meter lang. In de glijbanen glijd je op matjes zodat een afdaling veilig verloopt. Om nog meer veiligheid te bieden en botsingen te voorkomen werd ook een rood-groen licht geïnstalleerd.

Bron en foto’s: Wiegand