Plopsa en Libeert schenken sintchocolade aan voedselbedeling CICERO

We zitten volop in de sintperiode, een periode waarin de Plopsa-parken normaal gezien geopend zijn en kunnen rekenen op hoge bezoekersaantallen. Tijdens de sintweekends pakt Plopsa traditioneel uit met een troonmoment waarbij chocoladefiguren van vaste partner Libeert aan de kinderen worden uitgedeeld. Gezien de verplichte sluiting van de parken, beslisten beide partners om de voorziene sintchocolade deze ochtend te schenken aan het centrum voor voedselbedeling CICERO.

 

“De chocolade voor de sintweekends werd  reeds geruime tijd op voorhand besteld. Door de verplichte sluiting zaten we dus met een heleboel lekkernijen op overschot. Om verspilling tegen te gaan, hebben we met onze partner Libeert besloten om de chocolade aan de voedselbedeling CICERO in De Panne te doneren. Op die manier kunnen ouders en grootouders die de middelen niet hebben hun kinderen en kleinkinderen toch verrassen op Sinterklaas.”, aldus Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof, die de chocolade persoonlijk overhandigde. “We willen van Sinterklaas een feest maken voor alle kinderen en zoveel mogelijk ‘smiles’ creëren. Met dit initiatief zorgen we opnieuw voor enkele extra glimlachjes.”, besluit Sandra Dhondt, Brand & Communications Manager van Libeert.

 

“We zijn verheugd dat we een grote lading Libeert-chocolade mochten ophalen in Plopsaland De Panne. Voor kwetsbare gezinnen en kinderen in De Panne betekent dit een leuke en lekkere verrassing. Ook Koksijde, Nieuwpoort, Veurne, De Netzak en Diksmuide krijgen een deel van de schenking via het distributieplatform Foodsavers Westhoek.”, aldus Magali Desmet, verantwoordelijke CICERO voedselbedeling De Panne.

 

 

Pompoensoep voor de woonzorgcentra

Vorige maand nog schonk Plopsaland De Panne alle chrysanten, maïskolven en strobalen, bedoeld als halloweendecoratie, aan de Gemeente De Panne om de verschillende buurten op te fleuren. Van de overige pompoenen werd er maar liefst 1.500 liter pompoensoep gemaakt die vervolgens bij de verschillende woonzorgcentra in de provincie werd verdeeld.

Plopsaland De Panne en de overige Belgische Plopsa-parken blijven nog zeker tot en met 15 januari gesloten. Plopsaqua De Panne heropende gisteren enkel het stedelijke gedeelte van het zwembad. Op die manier willen ze inwoners en sportievelingen de kans geven om hun wekelijkse baantjes te komen trekken.