Wiegand ontwikkelt moderne treinen voor van de Wie-Flyer

Duitse fabrikant Wiegand, voornamelijk gespecialiseerd in de bouw van alle soorten rodelbanen en andere attracties die vooral met bergen te maken hebben, heeft moderne achtbaantreinen ontwikkeld voor de rollercoasters Wie-Flyer en Wie-Hex.

 

Een jaar en half is Wiegand bezig geweest met de ontwikkeling van nieuwe treinen voor hun achtbaanmodellen van de Wie-Flyer en Wie-Hex. De nieuwe treinen zijn een pak moderner, bieden meer comfort aan de inzittenden en bevatten meer technologie die de achtbaanrit nog specialer maakt. Wiegand heeft de treinen gedoopt als de “Twin Seater”. De Twin Seater werd in juni voor het eerst geïnstalleerd op Wie-Flyer in het Duitse Inselsberg Funpark.

 

In tegenstelling tot zijn voorganger kan de Twin Seater niet alleen zijdelings zwaaien, met de nieuwe versie is het nu ook mogelijk om voorwaarts en achterwaarts te zwaaien. Hierdoor wordt de beleving in de achtbaan een stuk beter. Daarnaast zitten de bakjes ook comfortabeler dan de oude, waar je bijna moest inkruipen en zit je nu ook goed vast door middel van aanpasbare schouderbeugels.

Hieronder kan je nog een video bekijken van de Wie-Flyer met de oude treintjes:

 

 

Bron & Foto’s: Wiegand