Sea World Gold Coast stelt treinen achtbaan Leviathan voor

Het Australische pretpark Sea World Gold Coast heeft de treinen voor de gloednieuwe achtbaan Leviathan onthuld. Het gaat om een houten achtbaan die een samenwerking is tussen Martin & Vleminckx en The Gravity Group.

 

SeaWorld Gold Coast, gelegen in Australië, opent volgend jaar een gloednieuwe houten achtbaan. De heeft de naam Leviathan en ondertussen onthulde het pretpark de treintjes van de achtbaan. De voorkant van de treinen zullen een soort draak voorstellen, een groene draak. Het ziet er alvast erg goed uit!

 

Deze 1000 meter lange en 32 meter hoge houten achtbaan zal een snelheid gaan behalen van 80 km/u. De achtbaan werd ontworpen door de Amerikaanse fabrikant de Gravity Group en wordt gebouwd door het Canadees bedrijf Martin & Vleminckx. Wie in het achterste karretje plaatsneemt, kan de rit achterwaarts beleven.

 

Naast de achtbaan Leviathan zal het park onder andere ook de Topspin Vortex en de Starflyer Trident openen. De werken aan de Starflyer worden nu snel verwacht. Deze wordt 42 meter hoog en zal de hoogste attractie van het park worden. De opening is voorzien voor juni 2021.

 

Het volledige project kan je volgen via de bouwupdates op onze website.

 

 

Foto’s: Sea World – Gold Coast, Australia