Movie Park Germany doet verhaallijn van nieuwe achtbaan uit de doeken

“Welkom in de Movie Park Studios!” De verhaallijn en het thema van de nieuwe rollercoaster staan in 2021 garant voor nog meer Hollywood in Duitsland. P&P Projects, IMAscore, Leisure Expert Group en Wiebe Damstra bundelen hun krachten met het Movie Park team voor een nieuwe coaster studiotournee.

 

Movie Park Germany rolt de rode loper uit voor het grootste Hollywood-avontuur uit de geschiedenis van het park! Het thema en de verhaallijn van de nieuwe Multi Dimension Coaster, die volgend jaar in première gaat, vraagt duidelijk om spotlights en actie! De nieuwe attractie voor het 25-jarig jubileum van het park neemt de hele familie mee op een spannende Hollywood studiotournee met verschillende decors en scènes en een bijpassende preshow.

De mix van rollercoaster en darkride zorgt niet alleen voor snelle en boeiende actie als in een blockbuster, maar voert de bezoekers ook direct naar de filmwereld met een bijpassend Hollywood-verhaal om ze een dag lang een ster te laten zijn. Wanneer de nieuwe rollercoaster opent voor het publiek in het voorjaar van 2021, wordt “Welkom in de Movie Park Studios” het motto van het grootste filmpretpark van Duitsland.

Een goede blockbuster kan natuurlijk alleen tot leven worden gebracht door de hoofdrolspelers en regisseurs. Daarom werkt Movie Park Germany samen met een handvol experts om de nieuwe attractie te realiseren. De creatieve hoofden van IMAscore en IMAmotion, de Leisure Expert Group, Wiebe Damstra en de gerenommeerde partner P&P Projects, die al voor Universal en Disney werkten, spelen een leidende rol in de realisatie van de nieuwe Multi Dimension Coaster van Intamin Amusement Rides. Voor de uitvoering van dit nieuwe grootschalige project heeft het Movie Park team zelfs de originele Hollywood Studio’s in Californië bezocht om te zorgen voor een authentiek thema.

“We zijn blij dat we onze bezoekers nog meer Hollywood in Duitsland kunnen bieden! De nieuwe familiecoaster voor het 25-jarig bestaan van het park is een eerbetoon aan het verleden en tegelijkertijd een nieuwe stap naar onze visie op de toekomst”, zegt bedrijfsleider Thorsten Backhaus. “Geïnspireerd door de beroemde Hollywood Studio’s in Californië wordt de nieuwe achtbaan spectaculair geënsceneerd met een bijpassende verhaallijn, studio, set met thematisering en multimedia”.

We nemen jullie zo meteen verder in het verhaal voortgaand op de eerste vier delen die u hier al kon lezen.

 

+++ Licht, camera, actie: Dit zijn de volgende stappen voor de nieuwe achtbaan +++

 

📽 Draaiboek 2021, take 5: de verhaallijn voor een Hollywood-achtig avontuur

De rode loper wordt uitgerold, de spots staan op hun plaats: Welkom in de Movie Park Studios! Voordat bezoekers een spectaculaire dag in Hollywood in Duitsland meemaken, passeren ze de enorme studiopoort, die gebaseerd is op de iconische studio’s in Los Angeles en die het nieuwe herkenningspunt van het themagebied zal zijn. Naast een uitgebreid ontworpen wachtruimte kunnen alle film- en pretparkfans zich verheugen op een bijpassende preshow die hen rechtstreeks naar de wereld van de sterren brengt.

En nu is het tijd voor actie! Tijdens een spectaculaire studiotour nemen de gasten een kijkje achter de schermen en duiken ze in de verschillende stappen van de filmproductie. Van het filmarchief tot de special effects afdeling en de geluidsafdeling, de nieuwe rollercoaster neemt ze mee door in totaal 12 verschillende scènes, die doen denken aan bekende filmscènes. Om te voldoen aan de stijl van de glinsterende Hollywood Studio’s in Californië wordt het station van de nieuwe achtbaan gebouwd in de typische art-decostijl. Voor de attractie zal ook een nieuw studiotourlogo worden ontwikkeld.

De nieuwe attractie overtuigt met een combinatie van toekomstvisie en nostalgie! Bezoekers beleven niet alleen spannend plezier met snelheden tot 60 km/u, maar duiken ook in de geschiedenis van het grootste filmpretpark van Duitsland. “Met de nieuwe Multi Dimension Coaster willen we het merk ‘Movie Park Germany’ verder versterken en ons nog specifieker positioneren als een film-themapark”, zegt Manuel Prossotowicz, projectmanager en directeur Brand Development. “Tegelijkertijd nemen we onze gasten mee terug in het verleden van het park om de Movie Park Studios een meer realistische ervaring te maken. Bezoekers van het eerste uur, kunnen zich onder andere verheugen op talrijke verwijzingen naar het verleden, die alleen maar wachten om ontdekt te worden”.

Elementen van oude attracties, zoals de voormalige “Gremlins Invasion”, de “Cop Car Chase” achtbaan en de “Movie Magic Studios” zullen worden geïntegreerd en geënsceneerd in de nieuwe tour van de achtbaanstudio. Voor de nieuwe attractie worden de blauwdrukken van de voormalige studio’s op het terrein van Movie Park, waar al films werden geproduceerd, en oude beelden van vele hoogtepunten uit het park verzameld en samengesteld. Daarnaast worden er nieuwe ervaringen gecreëerd voor de hele familie. Zo zullen nieuwe personages, ontworpen voor een breed doelpubliek, de bezoekers begeleiden en vermaken op hun avontuur in de Movie Park Studio’s.

 

📽 Draaiboek 2021, take 6: de regisseurs en VIP-partners van het nieuwe Hollywood-avontuur

Movie Park Germany trekt het doek op voor een sterk team dat betrokken is bij de realisatie van de nieuwe Multi Dimension Coaster. Met P&P Projects heeft het park een internationaal opererende en sterke creatieve partner gevonden om aan de nieuwe attractie te werken, die gespecialiseerd is in de design-bouw van thema-onderdompelende ervaringen voor de vrijetijdsindustrie. Het team kan al terugkijken op tal van bekende projecten en heeft al gewerkt voor grote opdrachtgevers zoals Universal, Disney, Europa-Park, Efteling en Ferrari World Abu Dhabi. De experts produceren ook special effects en animatiefiguren en staan klaar om dit verhaal tot leven te brengen met hun kennis van onder andere thematisering, animatiefiguren, rekwisieten, audio-videoverlichting en geluid.

Een leidende rol in het creatieve concept achter de nieuwe Hollywood rollercoaster wordt opgenomen door het eigen projectteam van Movie Park Germany en door IMAscore en IMAmotion. IMAscore ontwikkelt de muziek en geluidseffecten voor de nieuwe VIP-attractie. De bijbehorende dochteronderneming IMAmotion neemt de hoofdrol op zich voor multimedia en speciale effecten. Voor het grote achtbaanproject breidt IMAmotion ook haar portfolio uit en zal voor het eerst verantwoordelijk zijn voor animatie en graphics. Voor de dramaturgie en de muzikale spanning heeft Movie Park Germany het gerenommeerde Budapest Philharmonic Orchestra en een 40-koppig koor ingeschakeld voor opnames die de juiste sfeer zullen brengen in de attractieblockbuster.

Voor de ontwikkeling van het project en voor het ontwerp werkt het park ook samen met de Nederlandse experts van de Leisure Expert Group. Een partner die gewend is aan de glitter en glamour van Hollywood, want ze zijn betrokken geweest bij het ontwerp van vele shows en evenementen in Los Angeles en Las Vegas. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf is een vertrouwde partner voor Movie Park Germany, omdat ze al opdrachten uitvoerden voor de PAW Patrol-thema-wereld “Adventure Bay”, die in 2019 werd geopend, en de thematisering van “Excalibur – Secrets of the Dark Forest”, dat in 2018 werd geïntroduceerd.

Met Wiebe Damstra heeft Duitslands grootste filmpretpark opnieuw een jaar lang een partner en projectmanager gevonden om het interne creatieve team van het park te ondersteunen bij de uitvoering en coördinatie. Damstra heeft al gewerkt als projectmanager voor tal van Europese pretparken zoals met de bouw van Untamed in Walibi Holland. In de afgelopen jaren heeft hij samen met zijn bedrijf Damstra Techniek BV de Triple launch coaster “Star Trek: Operation Enterprise” gerealiseerd en het nieuwe PAW-Patrol gebied “Adventure Bay”.

 

📽 Draaiboek 2021, take 7: de eerste scènes – ontwikkeling van de nieuwe attractie

Al aan het begin van de ontwerpfase, 1,5 jaar geleden, besloot het park dat er met de nieuwe attractie van 2021 een Hollywood vibe moest komen om het centrale thema van het park te benadrukken. “Movie Park’s creatieve team reisde vorig jaar naar de beroemde Hollywood Studio’s in Californië om de grootst mogelijke authenticiteit voor de nieuwe Multi Dimension Coaster te garanderen en om het thema van de studio zo realistisch mogelijk te kunnen implementeren”, zegt Manuel Prossotowicz.

Maar natuurlijk spelen de bezoekers van het park ook een hoofdrol in de nieuwe blockbuster! Om de gasten een bijzondere verrassing te bezorgen ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het park en om tegemoet te komen aan de wensen van de doelgroep, heeft Movie Park Germany uitgebreide bezoekersonderzoeken uitgevoerd. Op basis van kwalitatieve en kwantitatieve enquêtes heeft het team van het park samen met talrijke gezinnen en deelnemers aan de enquêtes bepaald welke attracties het meest in trek zijn.

“De resultaten waren zeer duidelijk. Tot de meest populaire attracties behoorden darkrides en familieachtbanen zonder inversies”, vat Thorsten Backhaus samen. “Met de nieuwe achtbaan combineren we nu de meest gewenste en populaire soorten attracties en elementen om in 2021 een nieuwigheid te creëren die in deze vorm uniek is in Europa”.

De nieuwe indoor coaster zonder inversies is geschikt voor de hele familie en belooft tegelijkertijd net zo actievol te zijn als Hollywood zelf: een darkride met geluid en speciale effecten, twee voorwaartse en achterwaartse lanceersecties en een 360 graden draaiend platform bieden een filmische en meeslepende ervaring met multimedia-elementen. Door het overkoepelende thema en de vele interessante route-elementen richt de nieuwe Hollywood-attractie zich ook op jongeren en wordt het een attractie voor verschillende generaties.

Het bouw- en realisatieproces in de 3.800 m² grote hal waarin de nieuwe indoorcoaster wordt gebouwd, is momenteel in volle gang. Het werk aan de blockbuster van de attractie is al in oktober begonnen met de oplevering van de eerste trackdelen. In de komende weken wordt het station van de attractie ingericht en worden de eerste thema-elementen geleverd. Regelmatig zal er vers nieuws uit Hollywood in Duitsland beschikbaar zijn op de sociale media kanalen van het park. Alle voortgang van de bouw zal daar worden gedeeld en natuurlijk ook terug te vinden zijn in ons bouwtopic!