Plopsaqua Hannuit-Landen in alle stilte geopend

Het gloednieuwe waterpark Plopsaqua Hannuit-Landen is in alle stilte geopend te midden van de tweede lockdown in België. Het waterpark is het tweede aquapark dat de Plopsa Group geopend heeft naast het al bestaande waterpark in De Panne. Onze reporter ging langs en bracht heel wat leuke foto’s mee.

 

De Plopsa Group begon in december 2019 aan de bouw van haar nieuwe waterpark Plopsaqua Hannuit-Landen. Dit park is gelegen in beide gemeentes, op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië. Net zoals in Plopsaqua De Panne zijn ook hier recreatie- en sportfaciliteiten gecombineerd. Het zwembad fungeert als nieuw stedelijk zwembad voor de steden Hannuit en Landen. Het zwemcomplex bevat zowel een 25 meterbad met acht banen, als een instructiebad met vier banen.

Daarnaast is er uiteraard ook het grote recreatieve gedeelte met onder andere drie glijbanen, een golfslagbad, een wildwaterbaan, bubbelbaden en een buitenzone. Dit recreatieve deel is volledig gethematiseerd naar Maya de Bij en Bumba. Het waterpark in Hannuit-Landen is groter dan het waterpark in De Panne.

Ondertussen opende het waterpark in alle stilte te midden van de tweede lockdown periode in België en Nederland. De opening is wel gedeeltelijk want door de huidige strenge coronaregels mag voorlopig enkel het sportbad geopend worden. Het recreatieve gedeelte moet gesloten blijven tot nader order. De bedoeling is dat het in het voorjaar van 2021 eveneens geopend kan worden. Plopsaqua Hannuit-Landen heeft een prijskaartje van in totaal 25 miljoen euro. 

Ondertussen ging onze reporter te plaatse en bracht heel wat leuke foto’s mee!

De volledige opbouw van het zwembad kan je hier volgen.

 

Foto’s: Themeparkfreaks