Oost-Europa: Deel 6 – Mielno, de badplaats met drie kermissen

Afgelopen zomer, te midden van coronatijden en internationale reisverboden, gingen Themeparkfreaks Jonathan, Jos, Lennert en Dries op avontuur in Oost-Europa. Daar bezochten ze op twee weken tijd maar liefst zeven verschillende landen. Het werd een echte rollercoaster-, rodelbanen- en kermisexpeditie in Oost-Duitsland, Polen, Slovakije, Hongarije, Slovenië, Oostenrijk en Tsjechië. We nemen jullie dan ook graag mee op ons avontuur. We willen graag even benadrukken dat we alle veiligheidsregels gevolgd hebben en enkel bestemmingen bezocht hebben die destijds groen gekleurd waren op de Europese coronakaart.

 

Vorige keer beschreven we al het eerste deel van onze dag en vandaag gaan we verder met het tweede deel. We nemen jullie onder andere mee naar Mielno, een badplaats aan de noordkust van Polen waar maar liefst 3 kermissen terug te vinden zijn op een paar honderd meter van elkaar. Het gaat om 2 tijdelijke kermissen die er heel de zomer staan en om een vaste kermis waar de attracties heel het jaar door terug te vinden zijn.

 

Wesole Miasteczko Family Park:

Wesole Miasteczko Family Park is een soort permanente kermis in Mielno. Deze locatie had vooral onze aandacht getrokken voor de Roller Coaster F1, voor de verandering eens geen ovaaltje, maar wel een heuse Zyklon! Deze vind je hier niet zo veel in Polen. De achtbaan gaf daarenboven nog eens een fenomenaal ritje weg, omdat het karretje op een zeer snelle manier door het parcours ging.

Naast de achtbaan waren er ook de traditionele botsauto’s, trampolines, een rondritje en een carrousel te vinden. Voorts was er nog een heus reuzenrad, een spookhuis, bumperboats, een aantal specialere carrousels en een mini booster terug te vinden.

Lunapark Luna Mielno:

Lunapark Luna Mielno wordt uitgebaat door de Tsjechische exploitant Lunapark Luna. Deze nam een traditionele achtbaan mee in de vorm van een ovaaltje, maar wel met een speciale naam. Namelijk: Jaguar Racing.

De kermis was opgedeeld in 2 delen, eerst had je een aantal springkastelen, trampolines en rondritjes voor kinderen. Daarnaast had je een aantal grotere attracties. Onder andere een afterburner en tripride waren hier terug te vinden. Verder nog classics zoals de botsauto’s en een luchtbal voor kinderen op het water.

Lunapark Felner Mielno:

Lunapark Felner Mielno wordt uitgebaat door de Poolse exploitant Lunapark Felner. De kermis kan uitpakken met een afterburer, breakdancer, booster en starflyer. Toch wel een hoop grote thrillrides om in deze regio mee uit te pakken.

Natuurlijk was hier ook nog een achtbaan terug te vinden. Dit was een ovaaltje met de naam Smok, wat draak betekend in het Pools. Meer attracties vinden we terug met een indoorspeeltuin, een luchtbal voor kinderen op het water, springkastelen, trampolines, een zwanenmolen, botsauto’s, een carrousel en enkele rondritjes.

Wesołe Miasteczko Jarosławiec:

Wesołe Miasteczko Jarosławiec wordt uitgebaat door een Tsjechische exploitant. Mocht je een vuurtje in gang willen krijgen kan je hier altijd terecht bij de achtbaan Fire Starter, een echt typisch ovaaltje die je hier overal terug vindt.

Voorts heeft deze kermis een molen te bieden die de bezoekers de hoogte in neemt, ook springkastelen, botsauto’s, een reuzenradje, een carrousel, een zwanenmolen, trampolines, een glijbaan en een aantal andere kinderattracties.

Lunapark Rowy:

Lunapark Rowy wordt uitgebaat door de Poolse exploitant Lunapark Maja. Dit bescheiden kermisje heeft de achtbaan Dragon die voorzien is van schattige thematisatie. Uiteraard gaat het hier om een echt ovaaltje! Naast de achtbaan vind je hier nog een rondritje, een kindermolen, botsauto’s, springkastelen, trampolines, een spiegelhuis en een soort zweefmolen terug.