Indrukwekkende concept-art lekt uit voor Krampus Expedition in Nigloland

Het Franse pretpark Nigloland pakt volgend jaar uit met de nieuwe achtbaan Krampus Expedition. Het gaat om een Water Coaster, die gebouwd wordt door de Duitse fabrikant Mack Rides. Ondertussen lekte een indrukwekkende concept-art uit die een groot monster toont waar de achtbaan doorheen gaat.

 

Na de opening van Alpina Blitz in 2014 zal het Franse pretpark Nigloland in 2021 een nieuwe grote achtbaan openen. Het wordt een Water Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides waarbij de bootjes zowel over een achtbaantrack zullen razen alsook zullen varen over het water.

De nieuwe achtbaan krijgt de naam Krampus Expedition. Het verhaal neemt je mee naar een bergachtig landschap op expeditie in de Alpen. De naam komt van een mythe waarin verteld wordt dat het wezen Krampus half geit, half demon is. De Krampus gaat op zoek naar stoute kinderen en sleurt een zak met twijgen met zich mee, waarmee hij de kinderen slaat wanneer ze zich misdragen.

 

Ondertussen plaatse Nigloland een indrukwekkende concept-art online, maar even later werd deze al weer verwijderd. Maar via Parcplaza hebben we toch de foto weten te bemachtigen. Hierbij zien we het gigantisch groot monster Krampus die de rollercoaster probeert op te eten. Bezoekers die een ritje maken op de achtbaan, zullen straks in de mond van Krampus verdwijnen.

 

Verder dook er ook een concept-art op van de bootjes. Deze zijn in de vorm van rubberbootjes gemaakt en lijken af te wijken van de traditionele boten voor dit type achtbaan. Voor de bouw van de attractie is een budget van 15 miljoen euro voorzien. Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Parcplaza