Oost-Europa: Deel 7 – Aquapark Reda

Afgelopen zomer, te midden van coronatijden en internationale reisverboden, gingen Themeparkfreaks Jonathan, Jos, Lennert en Dries op avontuur in Oost-Europa. Daar bezochten ze op twee weken tijd maar liefst zeven verschillende landen. Het werd een echte rollercoaster-, rodelbanen- en kermisexpeditie in Oost-Duitsland, Polen, Slovakije, Hongarije, Slovenië, Oostenrijk en Tsjechië. We nemen jullie dan ook graag mee op ons avontuur. We willen graag even benadrukken dat we alle veiligheidsregels gevolgd hebben en enkel bestemmingen bezocht hebben die destijds groen gekleurd waren op de Europese coronakaart.

 

Vandaag bezoeken we naast een aantal kermissen ook een waterpark!

 

Aquapark Reda:

Aquapark Reda is gelegen in de Poolse stad Reda, in het noorden van het land. Reda ligt niet ver van de grootsteden Gdańsk en Gdynia. Het waterpark kreeg wereldwijd aandacht bij de bouw van de extreem unieke en bizarre glijbaan SlideWheel. Deze glijbaan is zo bizar dat we het moeilijk kunnen uitleggen. Het is nog maar het tweede exemplaar dat gebouwd wordt in heel de wereld en het eerste exemplaar in Europa.

Naast deze speciale glijbaan, die trouwens een erg toffe rit gaf, zijn er ook enkele andere leuke glijbanen in het waterpark terug te vinden. Het gaat onder andere om een brede bandenglijbaan, een speedslide en een bandenglijbaan met vele lichtjes. Daarnaast is er nog een glijbaan met banden die door een haaien bassin gaat. Ook leuk is de lazy river met best veel stroming, die start vanuit een grote brede glijbaan. In het zwembad was er ook een hindernissenparcours op het water terug te vinden.

Wesołe Miasteczko Dębki:

Wesołe Miasteczko Dębki is een kermis die wordt uitgebaat door een Tsjechische exploitant. Wij kwamen vooral voor de achtbaan Dragon, een gloednieuw ovaaltje waarvan de schilderingen op de voorkant van de achtbaan nog aangebracht moesten worden. Verder kan je op deze kermis springkastelen, botsauto’s, een indoorspeeltuin, een carrousel, een zwanenmolen en trampolines terugvinden.

Wesołe Miasteczko Karwia:

Wesołe Miasteczko Karwia wordt uitgebaat door de Poolse exploitant Lunapark Alfa-Star. Voor ons had de kermis nog een extra verassing in petto, want naast de verwachte achtbaan met de dubbele naam Smok en Pop Rock Hip Hop, bleek er nog een tweede achtbaan te staan die de naam Black Pearl heeft. Deze achtbaan is een soort kruising tussen een Butterfly attractie en een schommelschip.

Naast de rollercoasters waren er ook botsauto’s, carrousels, een rondritje, een zwanenmolen, een luchtbal voor kinderen op het water, mattenglijbaan met banden, trampolines, een bizarre booster en een bizarre thrillride terug te vinden.