Naam nieuwe achtbaan Walibi Belgium officieel bekend

Walibi Belgium opent volgend jaar een nieuw themagebied met een spectaculaire nieuwe achtbaan. De baan wordt met zijn 50 meter hoge lifthill, lengte van ruim 1200 meter en maximumsnelheid van 113 km/u de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux. Deze ochtend lichtte Walibi Belgium een tipje van de sluier en werd de naam officieel bekendgemaakt. Deze Intamin Mega Coaster krijgt de naam Kondaa.

 

De bouwwerken aan de achtbaan zelf zijn al even afgelopen en we hebben recent nog de eerste testrit van de achtbaan kunnen aanschouwen. Vandaag heeft Walibi Belgium een aankondigingsvideo verspreid via sociale media. In de video zijn rotstekeningen zichtbaar van een monster “recht uit de kern van de aarde”.

 

“Volgens de legende dook meer dan vijfduizend jaar geleden plots een verschrikkelijk wezen op”, zo luidt het verhaal achter de attractie. Het monster zou terreur zaaien “onder de inheemse stammen”. “Is hij terug?”
Zo luidt het verhaal in de video. Over de naam werd al even gespeculeerd en was al eerder gespot in de rotsen voor de achtbaan. De achtbaan is voorzien te openen in het voorjaar van 2021.

 

Volg het project rond Kondaa op de voet op deze pagina.