Uitgelicht: Cobra – Freitzeitland Geiselwind

De achtbaan Cobra is een compacte achtbaan met één inversie, die voordat ze naar het park kwam over de kermissen reisde. Deze achtbaan werd gebouwd door de Italiaanse fabrikant Interpark.

 

Cobra is een achtbaan die bij opening in 2018 een oude bekende was voor het Duitse pretpark Freizeit-Land Geiselwind. De achtbaan stond voorheen ook al in het park als tijdelijke attractie, dit was in 2015. Het was de Zwitserse exploitant Bauer die de achtbaan in 2009 aankocht en hiermee tot en met 2012 op de Zwitserse kermissen rondreisde onder de naam Xenox. De achtbaan werd in november 2012 overgekocht door de Duitse exploitanten Angelo Agtsch en Miriam Blume die de achtbaan omdoopte tot Cobra Lost Kingdom Coaster.

 

 

Cobra is van het type Wild Wind gebouwd door de Italiaanse fabrikant Interpark. Cobra heeft een hoogte van 10,1 meter en een lengte van 200 meter. Er rijden twee treintjes op de baan, die telkens plaats bieden aan 10 personen. In de lay-out zit een inversie verwerkt, een zogenaamde Sidewinder. Het parcours wordt tweemaal afgelegd.