Eerste track van Mine Train achtbaan is geplaatst in Energylandia

De Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma is begonnen met de bouwwerkzaamheden aan een Mine Train rollercoaster in het Poolse pretpark Energylandia. De Mine Train wordt de 18de rollercoaster van het park en de derde nieuwe achtbaan van 2021. Ondertussen zijn de eerste trackdelen geplaatst.

 

De Mine Train zal één van de grootste Mine Train-achtbanen in de wereld worden want Energylandia had bij de openbare aanbesteding heel wat eisen. De achtbaan moet minstens een snelheid hebben van 50 km/u en minstens 15 meter hoog worden. Over het parcours van meer dan 1200 meter moeten er minstens 3 lifthills komen. De rit mag ook niet korter zijn dan 186 seconden, wat iets meer dan 3 minuten is.

Kinderen vanaf 1 meter moeten in de attractie kunnen plaatsnemen. Het in- en uitstappen van de bezoekers moet binnen de 45 à 50 seconden kunnen gebeuren en om de 85 seconden moet er een trein kunnen vertrekken. Er moeten minstens 3 treinen komen die voor een capaciteit van 1300 personen per uur moeten zorgen. De Nederlandse fabrikant Vekoma zal instaan voor de bouw van de Mine Train achtbaan.

 

Eerste track geplaatst:

De eerste trackdelen van de Mine Train achtbaan kwamen begin oktober 2019 aan, ondertussen nu al meer dan een jaar geleden. Daar bleven ze al die tijd liggen. Begin december werden eindelijk de eerste supports geplaatst en ondertussen is nu ook de eerste track geplaatst.

 

De Mine Train achtbaan wordt de derde nieuwe achtbaan voor 2021 in Energylandia. In het themagebied Aqualantis openen de multi-launch coaster Abyssus en de Family Boomerang Coaster Light Explorer. In een tweede nieuwe themagebied aangrenzend aan Aqualantis zal dan de Mine Train achtbaan geopend worden. Alle drie de achtbanen worden gebouwd door Vekoma wat het totaal aan Vekoma achtbanen in het park op 9 brengt, dit is een wereldrecord! Daarmee zal Vekoma de helft van alle achtbanen in Energylandia gebouwd hebben dat vanaf 2021 maar liefst 18 rollercoasters zal bevatten. Alleen Six Flags Magic Mountain in de Amerikaanse staat Californië heeft meer achtbanen, namelijk 20.

 

De bouwwerken rond de Mine Train achtbaan kan je hier op de voet volgen.

 

Foto: Fomo Coaster