LAGO zwembaden verwelkomen opnieuw zwemmers

Het is beslist: de zwembaden mogen terug open! Volgende week kan je terug genieten van een ontspannende zwembeurt of verkwikkende duik in je favoriete zwembad. LAGO bereidt zich voor om de 10 baden in de loop van volgende week terug te openen.

 

Een teken van vertrouwen

Dit jaar werden er heel veel aanpassingen en investeringen gedaan om COVID-19 geen kans te geven. Samen met de bezoekers die alle richtlijnen nauwgezet opvolgen is LAGO in dit opzet geslaagd en biedt het een veilige omgeving voor iedereen. Het is een teken van vertrouwen dat de zwembaden begin december terug mogen openen.

In de sluitingsperiode werd van de nood een deugd gemaakt en lag de focus op groot onderhoud van de baden. Alle herstelwerken worden nu afgerond om de bezoekers zo snel mogelijk te verwelkomen. Er wordt opnieuw gewerkt met een maximumcapaciteit per tijdslot en dus een lagere bezetting in de baden. Zo kan de social distancing altijd nageleefd worden. Reservatie in de webshop is verplicht, zo vermijden we drukte aan het onthaal of in de kleedkamers.

 

Zwemmen is gezond en veilig

Het is een laagdrempelige sport, die niet belastend is en die voor een goede conditie en een betere weerstand zorgt. Het is voor velen vaak de enige sport die ze kunnen beoefenen. Door voldoende te bewegen, blijf je gezond, fit én vrolijk. Zo wordt de kans op een hoge bloeddruk, hart- en vaatzieken, longklachten, depressie, suikerziekte en vele andere chronische ziekten op langere termijn stukken kleiner. Een belangrijk troef is in deze donkere en vreemde periode.

 

Algemeen directeur Diether Thielemans aan het woord:

“Wij werden deze week blij verrast met de positieve boodschap dat de zwembaden terug open mogen. Het is een teken van vertrouwen dat de overheid ons groen licht geeft om vanaf december onze bezoekers terug te verwelkomen in de LAGO baden. En ook nu kan dit terug in veilige omstandigheden. De veiligheid van onze zwemmers en medewerkers blijft immers een prioriteit in alles wat we ondernemen. We hopen dat onze andere medewerkers niet meer lang moeten wachten om ook aan het werk te kunnen en dat onze bezoekers weer snel van nog meer water en nog meer plezier bij LAGO kunnen genieten.”