Belgische Starflyer Top of the World is verhuisd naar Schotland

Slecht nieuws voor de Belgische kermisfanaten. De enige Belgische reizende Starflyer is verkocht aan het buitenland. Het gaat om de Top of the World van Bodet & de Poorter. Het is een Schotse exploitant die de attractie overkocht.

 

In 2018 kreeg België voor het eerst een Starflyer op de kermissen. Het waren de exploitanten Jim Bodet en Angelino de Poorter, samen onder de naam Funrides BVBA, die bij de Italiaanse fabrikant Fabbri hadden aangeklopt om daar een gloednieuwe Starflyer aan te kopen. De 60 meter hoge Starflyer ging in juli in première op de Zuidfoor van Brussel onder de naam Top of the World.

 

Maar de Top of the World verdwijnt nu uit België. De attractie is verkocht aan Global Events & Attractions, het voormalige M&D Events, dat in handen is van de familie D. Taylor uit Schotland. De attractie is ondertussen al verhuisd naar Schotland, dus de Belgische fans zullen geen afscheid meer kunnen nemen van de Top of the World. Het was dus eer zeer kort bestaan voor de Starflyer in België.

 

Bronnen: Polyp Forum, kermisclub, Funfairs Around Scotland