Nieuwe tropenhal voor Allwetterzoo Münster in 2022

In 2022 zal het Duitse Allwetterzoo een gloednieuwe tropische hal openen van 4000 vierkante meter. Deze hal zal vernoemd worden naar een reus van de tropen, de Meranti boom. Hier zullen bezoekers onder andere oog in oog staan met brulapen, luiaards en reuzenotters.

 

In oktober is Allwetterzoo in Münster begonnen met de bouw van tropenhal genaamd de “Merantihalle”. De Meranti boom is de grootste, maar ook de meest bedreigde boom ter wereld. Volgens directeur Dr. Simone Schehku is de boom dus niet alleen een symbool van diversiteit, maar ook een gedenkteken aan de steeds toenemende vernietiging van het tropische leefgebied.

De nieuwe tropische hal zal een oppervlakte hebben van 4000 vierkante meter en zal een hoogte hebben van 16 meter. Dat is een goede zaak, want bezoekers zullen deze nieuwe tropische wereld kunnen ontdekken op drie verschillende niveaus. Op hangbruggen van 3 tot 7 meter kunnen bezoekers de brulapen en luiaards bewonderen. Daarnaast krijg je een ook een spectaculair onderwaterzicht op de reuzenotters en kan je via een avonturenpad de lemuren ontdekken.

 

De opening is voorzien voor de zomer van 2022 en met de bouw van deze hal zet de zoo ook een grote stap op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid. De folieconstructie van de hal wordt verwarmd door middel van geothermische energie en dankzij betonkernactivering kan de warmte ook worden opgeslagen. Hierdoor kan men de Merantihal bijna het hele jaar door tot 100% klimaatneutraal bedienen.

 

Bron: Allwetterzoo