Grote werkzaamheden aan achtbaan Lightning Rod in Dollywood

In het Amerikaanse pretpark Dollywood wordt momenteel hard gewerkt aan de houten achtbaan Lightning Rod. Voorlopig zien we hoe er aan de track werkzaamheden worden uitgevoerd, maar het park wil zelf nog niet vertellen wat er precies aan het gebeuren is.

 

Lightning Rod opende in 2016 in het Amerikaanse pretpark Dollywood. Deze achtbaan werd er eentje van het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction en bevat als uniek element een lancering in plaats van een traditionele lift hill. Hiermee is het de enige houten achtbaan ter wereld die een lancering bevat! Er wordt momenteel gewerkt aan de heuvel waar de lancering gelegen is, maar ook op andere plekken lijkt het alsof er track vervangen wordt. Wat er nu precies aan het gebeuren is, daar laat het park voorlopig nog niets over los.

 

Lightning Rod wordt soepeler dan voorheen

Onze redactie vroeg aan het park wat er precies aan de hand was, maar daar bleef het park eerder oppervlakkig en voorzichtig over: “Momenteel kunnen we geen informatie geven over de werkzaamheden. We kunnen enkel vertellen dat Lightning Rod tijdens het volgende seizoen soepeler dan ooit zal zijn en zo snel als de bliksem.”

 

Geruchten

Natuurlijk brengen dit soort werkzaamheden de nodige geruchten met zich mee. Zo beweert fansite Coaster Crew, die ook de foto’s publiceerde dat er nieuwe treintjes zouden komen en dat er op bepaalde plekken I-Box track geïnstalleerd zal worden die de Topper Track zal vervangen. I-Box is het stalen alternatief waarmee RMC vaak werkt. Denk maar aan Untamed in Walibi Holland en Zadra in Energylandia. Hoe dan ook zal het afwachten zijn tot volgend seizoen om te weten te komen wat er precies zal wijzigen.

 

Lightning Rod

Lightning Rod werd gebouwd door Rocky Mountain Construction. Het is de allereerste houten achtbaan met een lancering. Tijdens de rit word je gelanceerd op een heuvel, waarop een bochtig parcours volgt dat aan hoge snelheid afgelegd wordt. Lightning Rod behaalt een topsnelheid van 117,5 km/u en is daarmee de snelste houten achtbaan ter wereld! De achtbaan heeft een lengte van 1.158,2 meter.

 

 

Bron en foto’s: Coaster Crew